Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Det 26 centimeter høje webkamera er perfekt til de mindre møderum. Både video- og lydkvaliteten er blandt de bedste i prisklassen. (Foto: Creative PR)

Test: Med dette webcam bliver der næppe brug for at kalde på it-supporten

Det lille robotlignende kamera Creative Live! Meet 4K har alt det, som du skal bruge og er meget enkelt at sætte op. Prisen og dets muligheder kombineret med høj brugervenlighed gør den interessant for mange mindre virksomheder.

Prisen på 2.610 kroner gør ikke dette webkamera oplagt til privatbrugeren. Men til firmaet, der ofte har små møder med få deltagere, er det tæt på at være genialt.

Den 26 centimeter høje enhed har en fjernbetjening, der ikke er ultra-lille, men som fylder cirka det halve af en sædvanlig tv-fjernbetjening. Og herfra kan du styre det meste.

Brugervenligheden er med andre ord i top.

Kan bruges helt uden driver

Netop brugervenlighed er et nøgleord til mødebrug, så man slipper for at skulle hidkalde hjælp fra den teknisk ansvarlige eller it-supporteren.

Med min efterhånden lange erfaring som tekniker i netop møderum, har jeg mødt for mange ”pilfingre” og selvbestaltede eksperter på grund af udstyr, der er vanskeligt at bruge.

Det forudser jeg, at der sjældent bliver behov for med dette kamera, og hurra for det.

Det slående er nemlig, at du reelt ikke behøver installere en driver. Der tilsluttes via USB, og så er det reelt blot at starte dit mødeprogram op.

Selv Facetime på en Mac-computer fungerer fint, og herfra kan jeg tilgå funktionerne via fjernbetjeningen eller via touch-knapper på toppen.

Eneste udfordring er, at lyden til gengivelse fra modtageren giver en masse hakken i en Mac-computer, og jeg må frakoble andre lydenheder for at komme igennem.

Jeg forestiller mig, at det er fordi, at Creative web-kameraet insisterer på, at det er den indbyggede højttaler, der benyttes.

Det giver da også mening, da den stråler ud i bunden fra enheden og i øvrigt giver en god og solid lydgengivelse uden hårde ”s-lyde”.

Vil du justere på kameraet og benytte funktioner, som automatisk genkendelse af tale og en form for anti-støj funktion, kan du benytte Creatives SmartComms Kit.

Jeg fandt det ikke nødvendigt under min test, da kameraet faktisk opførte sig ganske fint og som det skulle uden justeringer – lige ud af boksen. Det er altså meget godt gået.

Autotracker og høj billedkvalitet

Billedkvaliteten i modtagerens ende er ret flot for prisklassen.

Der er tale om 4K, men det er ikke så meget den høje opløsning, der imponerer.

Det er tydeligt, at sensoren er tilpas lysfølsom, og at softwaren ombord hurtigt tilpasser sig eventuelle lysændringer i rummet.

Lyden i modtagerens ende er også god, og de fire sæt retningsafhængige mikrofoner gør deres job godt, så talen altid går tydeligt igennem.

Selv i lidt større lokaler er lyden god og uden generende efterklang fra hårde vægge. Det er tydeligt, at softwaren igen fungerer efter hensigten.

Jeg noterer også, at tappen på bordet ikke opfanges. Det er en teknologi, som mange – ikke mindst Cisco - har haft længe. Men som nu altså også finder vej til en prisvenlig business-enhed som dette webcam.

AI-funktionen fungerer efter hensigten, dog uden at hæve sig over andre gode webcams. Men det er hurtigt til at tracke den, der taler og gå tilbage til hovedvisningen igen.

Lydgengivelsen er som sagt også godkendt, og der bruges da også gode højttalere, der har 40 mm drivere.

Klar anbefaling til business-brug

Der er altså ikke så meget at være ked af med dette webkamera. Dets fordele er bestemt den høje kvalitet og funktioner, der er meget enkle at benytte.

Til den mindre virksomhed er den derfor oplagt.

Selv private brugere, som familien der ofte video-streamer. bør overveje den, selv om prisen er i den høje ende – men kvaliteten følger altså med.

Der er dog primært tale om et webkamera til business-folket eller for eksempel undervisning.

Til det formål er den ganske genial og blandt de bedste på markedet. Det honorer jeg med en høj karakter.


Loading ikon