Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Bog: Sådan bliver du bedre som netværks-arkitekt - og lander de fede job

Undgå faldgruber og blindgyder i det digitale netværksland. Ekspert giver et overblik som turguide, når det handler om at opbygge og håndtere data-netværk.

Digitale netværk handler ikke kun om at mose data rundt.

De bedste netværksarkitekter er også opmærksomme på design, tjeneste-håndtering og på risikoen for den klassiske ”fejl 40” – altså den menneskelige bruger.

At være på forkant med alt det, som muligvis kan slå fejl, er hovedbudskabet i Alim H. Alis ”Network Architect's Handbook”, og som ekspert øser Ali fra kilden af egne erfaringer.

Bogen skitserer i overført betydning et landkort, så netværksarkitekter undgår at træde på digitale landminer.

Basalt indeholder netværksarkitektens værktøjskasse redskaber som programmering og opsætning af for eksempel routere og switches.

Dertil kommer evnen til at opfange og følge best practice; hvad virker og hvad virker ikke.

Yderligere har en dygtig netværksarkitekt langt lys på i forhold til informationsteknologiens infrastruktur. Herunder en fornemmelse for udviklingsplaner og roadmaps samt hvordan det kan anvendes i praksis.

Ved siden af teknikken kommer hele opbygningen af brugerfladen og interaktionen med slutbrugerne.

Her skal arkitektens rolle defineres, og opgaverne kan omfatte fysisk håndtering af hele maskinparken med hardware-installation, kalibrering og konfiguration.

Lige så vigtigt nævner Ali samarbejdet med kundens (firmaets) interne og eksterne teams.

Folk i it-afdelingen skal håndtere mængden af desperate opkald fra ansatte. Problemerne kan være alt fra glemte passwords til flodbølgen af spam forklædt som tilbud fra ukrainske kvinder eller kattevideoer.

Network Architect's Handbook går også i dybden med karriereplejen. En netværksarkitekt opnår med tiden erfaring, men bør supplere med certificering og videreuddannelse.

Lavpraktisk har Alim H. Ali inkluderet spørgsmål, som typisk vil optræde i til en jobsamtale. Lige netop her kan præstationen næppe kalibreres til succes, men er op til den enkelte.

Titel: Network Architect's Handbook: An expert-led journey to building a successful career as a network architect.

Forfatter: Alim H. Ali.