Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Ugen i tech: Nu hæver Tesla priserne på Model Y / Microsoft teaser for ny, bomstærk Xbox / Kinesisk lyntog slår rekord: Lige så hurtigt som et jetfly

Ugen i tech: Nu hæver Tesla priserne på Model Y / Microsoft teaser for ny, bomstærk Xbox / Kinesisk lyntog slår rekord: Er lige så hurtigt som et jetfly

Nu hæver Tesla priserne på Model Y

Tesla har ved flere lejligheder sendt chokbølger igennem biklmarkedet igennem prisreduktioner på sin populære Model Y.

Denne uge ruller selskabet sin seneste runde prisreduktioner delvist tilbage, ved at opjustere priserne på Model Y.

Billigste Model Y med baghjulstræk står overfor den største prisændring, da prisen skydes 15.000 kroner i vejret til 359.990 kroner, mens Long Range versionen stiger fra 392.990 kroner til 399.990 kroner.

Performance-versionens pris på 424.990 kroner er uændret.

Model 3 porteføljens pris ændres også, men her er prisstigningen alene på 100 kroner til 340.090 og 400.090 kroner for henholdsvis Model 3 og Model 3 Long Range.

Microsoft teaser for ny, bomstærk Xbox

En ny, ultra-kraftigt Xbox spillekonsol er på trapperne, lyder det fra Microsoft.

På selskabets officielle Xbox-podcast løfter Microsofts Xbox’ produktchef Sarah Bond for sløret af hvad der bliver et ’teknologisk gennembrud’, skriver The Verge.

”Der er noget spændende hardware-nyt som vi vil dele ved juletiden. Vi har også investeret i den efterfølgende generation. Det vi virkelig er fokuseret på, er at levere et teknologisk gennembrud, som aldrig før er set mellem hardware generationer, hvilket gør det bedre for gamerne og bedre for indholdsudbydere og de visioner de har,” lover hun.

Overfor mediet lufter Microsoft Gamings administrerende direktør, Phil Spencer, muligheden for at levere flere typer hardware og insinuerer, at en bærbar enhed også er i kortene.

”Jeg er en stor fan af håndholdte enheder,” siger han. ”Men jeg har ikke noget at annoncere.”

Kinesisk lyntog slår rekord: Er lige så hurtigt som et jetfly

Den kinesiske aerospace-koncern China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) nye tog-prototype runder en ny rekord for landbaseret transport.

Toget, som er at maglev-typen, og dermed svæver på magnetisk vis over sine skinner, nåede end hastighed på 623 kilometer i timen, skriver mediet SCMP.

Den tidligere rekordholder for maglev-tog var det japanske Lo-series med en topfart på 603 kilometer i timen.

For at opnå rekorden strøg den kinesiske prototype igennem et vakuum-rør med en længde på to kilometer – en teknik der minder om den Elon Musk og hans infrastruktur virksomhed Hyperloop tidligere har eksperimenteret med.

Kammeret er ifølge mediet af ’low vacuum’, som betyder at trykket inde i røret er på mellem 30 og 0,1 procent af almindeligt atmosfærisk tryk.

I næste fase af sine forsøg håber CASIC at opnår en hastighed for over 1000 kilometer i timen, omkring det samme dagens hurtigste rutefly. Her vil prototypen suse igennem en bane på 60 kilometer.