Siemens taber Københavns Amt til NNIT

Det bliver NNIT, som de næste fire år skal stå for it-driften hos Københavns Amt. Den nuværende leverandør, Siemens, tabte udbuddet. Det sker ikke på grund af utilfredshed, men på grund af nye krav til it-leverandøren, understreger it-chef Jan Kold-Larsen fra Københavns Amt.

Tiderne har ændret sig siden Siemens i 1999 vandt udbuddet om Københavns Amt, som outsourcede sin it-drift. Derfor har kravene til amtets it-leverandør også ændret sig, og det koster nu Siemens jobbet til fordel for NNIT.

Fra 1. januar 2006 hedder Københavns Amts derfor NNIT, men ifølge amtets it-chef Jan Kold-Larsen kommer leverandørskiftet ikke på grund af utilfredshed med Siemens.

- De grundlæggende kvalitetskrav har ændret sig, så det ikke længere er den samme ydelse, som vi indgik aftale om i 1999, siger Jan Kold-Larsen.

Den første kontrakt om drift med Siemens drejede sig først og fremmest om at holde amtets store it-systemer kørende. Det var en opgave, amtet valgte at outsource, fordi det dengang var vanskeligt at skaffe kvalificerede medarbejdere.

Trecifret millionbeløb

Den nye opgave er bredere defineret og stiller nye krav til leverandøren. Først og fremmest er skal opgaven nu betragtes fra brugernes synspunkt.

Det betyder også, at prisen er forhøjet. Da Siemens og Københavns Amt indgik den første aftale omkring årtusindeskiftet lød prisen på 65 millioner kroner over fire år.

Den nye aftale, som ligeledes løber over fire år, har en værdi svarende til et trecifret millionbeløb. Aftalen indebærer også en ændret struktur for både bod og belønning for leverandøren.

En af opgaverne, som NNIT nu skal stå for, bliver driften og vedligeholdelsen af amtets fremtidige systemer til elektroniske patientjournaler, EPJ.

Siemens bød også på amtets udbud, men blev slået af NNIT. Ifølge Jan Kold-Larsen er valget af en ny leverandør også sket med det forestående arbejde i forbindelse med strukturreformen for øje.

Her skal en del af amtets opgaver samles i den nye Region Hovedstaden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere