Politik forsinker rejsekortet et halvt år

Pilotprojektet til det nye rejsekort er blevet udskudt et halvt år, fordi politiske godkendelser har ladet vente på sig. Udskydelsen får stort set ingen økonomiske konsekvenser for projektet.

De, der havde glædet sig til at vinke farvel til krøllede klippekort, kontantbilletter der forsvinder i lommen, og abonnementskort der synes at udløbe, mens man venter på bussen, må væbne sig med tålmodighed endnu en rum tid.

Det elektroniske rejsekort bliver forsinket seks måneder i forhold til de skitser til tidsplaner, som blev præsenteret i 2004.

Computerworld skrev i efteråret 2004, at Rejsekort A/S forventede at underskrive kontrakt med en leverandør inden udgangen af året. Men kontrakten med East-West Danmark ApS blev først underskrevet 30. juni 2005.

Politisk proces

? Vi har måttet flytte pilotprojektet det halve år, fordi den politiske proces tog seks måneder længere, end vi havde forventet. Det er selvfølgelig ærgerligt, for vi var klar til at skrive kontrakten under før jul, siger Niels M. Clemmesen, administrerende direktør i Rejsekort A/S.

Forsinkelsen skyldes blandt andet, at DSB?s og Ørestadsselskabets investering i projektet skulle godkendes i finansudvalget. Hovedstadens Udviklingsråds investering skulle behandles i Trafikudvalget og Udviklingsrådet.

Konsortiet, der endte med at skulle løfte opgaven med at etablere, installere og drive det elektroniske rejsekort, er East-West Danmark ApS. Firmaet er 80 procent ejet af det franske Thales e-Transactions CGA, og de resterende 20 procent er ejet af Accenture I/S ? Danmark. Konsortiet har samarbejdsaftaler med TDC og DMdata.

Accentures deltagelse i projektet har ikke betydet yderligere forsinkelse af rejsekortet, og Niels M. Clemmensen understreger, at han ikke er bekymret over, at Accenture er en del af konsortiet.

Accenture?

Netop Accentures deltagelse i projektet har der været sat spørgsmålstegn ved i folketingssalen på grund af firmaets problemer med driften af lønsystemet i Københavns Kommune.

? Selvfølgelig har vi skullet svare på en masse spørgsmål, men vi har fuld tillid til Accenture. Når man først har prækvalificeret et firma, skal der i øvrigt også rigtig meget til, før man kan trække den beslutning tilbage. Hvis det var tilfældet, var der ikke mange danske virksomheder, der ville være i stand til at byde ind, siger han.

At hele rejsekort-projektet er blevet flyttet et halvt år, får ikke nævneværdige økonomiske konsekvenser ifølge Niels M. Clemmesen.

? Vi har hele tiden haft skitser til tidsplanen, men de endelige rammer ligger først fast, når kontrakten bliver underskrevet. Der er ikke nogen af parterne, der har forventninger om, at deres økonomiske beregninger har effekt, før kontrakten er på plads. Det er der, økonomien starter og sammenligningerne begynder, slår han fast.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere