Mjølner sikrer sig elektronik-kompentencer

Mjølner Informatics vil være med i udviklingen af software til elektroniske apparater, der smelter sammen med eksempelvis trådløse netværk. Det skal nyt opkøb sikre.

Softwarefirmaet Mjølner Informatics vil vil forberede sig på at kunne træde ind på markedet for indlejret software i elektroniske apparater. Derfor har selskabet købt udviklings- og konsulentvirksomheder Agens Embedded Systems.

Agens har været med til at udvikle udstyr til trådløse netværk og satellitmodtagere.

For Mjølner handler opkøbet om at sikre sig kompentencer, der kan give selskabet fodfæste inden for indlejret software.

- Købet giver os et dybt markedskendskab på dette område. Den viden og arbejdskraft, vi overtager, gør, at vi kan give vores kunder et forspring på markedet, udtaler direktør Jørgen Lindskov Knudsen fra Mjølner Informatics ifølge en pressemeddelelse.

For Agens er salget et spørgsmål om at fastholde sine eksisterende kunder ved at kunne levere mere end blot en nicheydelse.

- Med overdragelsen af vores aktiviteter til Mjølner har vi gennemført en nødvendig konsolidering i forhold til markedet, der i stigende grad har brug for samarbejdspartnere, der kan løfte en større del af det samlede udviklingsforløb, udtaler partner Sune Sørensen fra Agens.

Opkøbet vil gøre det muligt for Mjølner at udvikle software til eletronik som indeholder lyd- og billedbehandling og trådløse lokalnetværk.

Dermed vil selskabet hægte sig på den udvikling, der er sket inden for især forbrugerelektronik, hvor muligheden for at koble udstyret på et netværk er blevet et nyt salgsargument.

- Tendensen rækker langt ud over forbrugermarkedet. Trådløs kommunikation og lyd- og videoteknologi vil brede sig til en lang række professionelle produkter. Men sammensmeltningen sker ikke af sig selv. Den stiller mange teknologiske og forretningsmæssige krav og kræver avanceret softwareudvikling, udtaler Jørgen Lindskov Knudsen fra Mjølner Informatics.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere