Bolignet satser på lavpris-ADSL i København

Dansk Net vil ikke vente på, at markedet for fiber-til-hjemmet virkelig tager fart. Derfor vil bolignet- firmaet nu sælge ADSL2+ og IP-telefoni til lavpris i København og ved Holbæk, hvor ejeren bor.

Bolignetselskabet Dansk Net har 130 kilometer fiber i den danske undergrund, men tager nu springet over på ADSL gennem en aftale med TDC.

Dermed vil selskabet sælge ADSL til husstande i København og Holbæk, selvom der på længere sigt stadig er en tro på, at fiber er vejen frem til de enkelte hjem.

- Vi har valgt at lave en meget bred produktporteføjle, fordi vi kan se, at der kommer til at gå et godt stykke tid til, at størstedelen af folk kan få tv, internet og telefoni via fiber, fortæller direktør Kristian Sørensen.

Andels-baggrund

Dansk Net udspringer af andelsselskabet Frederiksberg.Net, som har stået bag fiberforbindelser til en række andels- og ejerforeninger på Frederiksberg i København.

I marts blev al udstyr og fiberkabler solgt til Dansk Net. Driftsleder Kristian Sørensen blev direktør, mens den private iværksætter Henrik Hansen har skudt de nødvendige penge ind.

Henrik Hansen ejer i forvejen et byggeselskab i Holbæk, DBR Rengøring og radiostationerne MixFM og Radio Energy.

- Vi kunne se, at hvis man skulle fortsætte udrulningen på Frederiksberg, skulle der foretages tunge investeringer. Vi tog den beslutning i bestyrelsen, at vi blev nødt til at overdrage opgaven til et kommercielt selskab, siger Kristian Sørensen.

2.500 kunder

Dansk Net har i dag 12 ansatte, hvor de tre stammer fra Frederiksberg.Net. Selskabet har omkring 2.500 kunder, heraf de fleste på Frederiksberg.

Nu har selskabet indgået aftale med TDC og sat udstyr op på en række af telegigantens centraler, så det kan tilbyde ADSL via telefonstikket til brugere i København, Holbæk og den lille by Vipperød uden for Holbæk.

Vipperød-dækningen skyldes ifølge Kristian Sørensen, at Dansk Net vil undersøge mulighederne for afsætning på et sted, hvor der i dag ikke findes noget alternativ til TDC. Men en del af forklaringen skal nok også findes i, at manden med pengeposen - Henrik Hansen - er bosat i Vipperød.

Lang vej til overskud

Prisen for en forbindelse på 256 kilobit i sekundet bliver 199 kroner - i en rabatperiode koster det 119 kroner - om måneden, og Dansk Net ligger dermed lavere end mange af konkurrenterne. Samtidig er der frit forbrug.

- Der er lang udsigt til at tjene den første krone på de her kunder, men det er vi nødt til som ny udbyder. Forretningsmodellen for os er, at vi tror på, at vi kan fastholde kunden i mere end de seks måneder, kunden binder sig til, siger Kristian Sørensen.

Ambitionen er at have 2.000 ADSL-kunder inden nytår, mens Dansk Net skal have 10.000 kunder, inden næste år er omme. På det tidspunkt skulle selskabet gerne have eget udstyr på 50 TDC-centraler.

Dansk Net tilbyder også IP-telefoni, hvor man for 119 kroner om måneden kan ringe ubegrænset til danske fastnettelefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere