KMD tilbage i København efter lønkaos

Efter måneders kamp med et fejlbehæftet lønsystem i Københavns Kommune sendte it-huset Accenture torsdag lønstafetten videre til KMD. Både KMD og Københavns Kommune forventer fejl i de første lønkørsler.

It-giganten KMD overtog torsdag opgaven med lønudbetalingerne til de knapt 50.000 ansatte i Københavns Kommune fra konsulenthuset Accenture, der i måneder skabte kaos i kommunen med et nyt lønsystem.

Ifølge vicekontorchef i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, Kasper Schmidt, kan man ikke forvente, at de første lønkørsler efter KMD's overtagelse kommer til at forløbe fuldstændigt fejlfrit.

Samme melding kommer fra servicedirektør i KMD, Kim Koch.

- Selvfølgelig vil der være fejl. Det vil der være, når man manuelt opretter 50.000 medarbejderes lønforhold helt fra bunden, og det har vi gjort, fordi hverken vi eller Københavns Kommune turde binde an med at konvertere data fra Accentures lønsystem, siger Kim Koch

Han forventer imidlertid, at problemerne bliver minimale efter de seneste måneders arbejde med at forberede KMD's overtagelse af opgaven.

Accenture utilfreds

Accenture overtog i 2003 lønudbetalingerne i Københavns Kommune og indledte i sommeren 2004 adskillige måneders lønkaos for de 50.000 ansatte, da selskabet udskiftede kommunens hidtidige lønsystem fra KMD.

Nu har KMD overtaget lønopgaven og 65 medarbejdere. Samtidig er Københavns Kommune gået i gang med at forberede et nyt udbud.

De første lønudbetalinger under KMD sker 17. november for de cirka 5.000 ansatte, der er 14-dageslønnede. Den 30. november følger den første store prøve med lønudbetaling til de cirka 45.000 månedslønnede.

- Arbejdet skrider planmæssigt frem. Vi følger vores plan, og den tror jeg på vil lykkes, siger Kim Koch, KMD.

Hos Accenture ærgrer administrerende direktør Jakob H. Kraglund sig fortsat over, at politikerne i Københavns Kommune i maj besluttede at ophæve kontrakten med selskabet.

- Vi har leveret en god præstation hele året, og derfor er det ærgerligt, at vi ikke skal fortsætte. Men beslutningen er taget, og vi har gjort alt, hvad vi kunne for at få en smidig overgang til KMD, siger Jakob H. Kraglund i fredagens trykte udgave af Computerworld.

Her pointerer han samtidig, at der ifølge Accenture kun har været fejl i 0,22 procent af lønudbetalingerne siden januar.

Oprydning i gang

I Københavns Kommune ønsker vicekontorchef Kasper Schmidt ikke at svare entydigt på, om alle Accentures opgaver nu er helt afsluttede.

- Accenture skal blandt andet løse en række opgaver i forbindelse med afstemning af regnskabet for 2005. Det vil efter al sandsynlighed strække sig udover 10. november, siger han.

Hos KMD oplyser servicedirektør Kim Koch, at KMD som led i aftalen med Københavns Kommune de kommende måneder skal hjælpe med at rydde op i de mange fejl fra Accentures periode i kommunen.

Accenture-direktør Jakob H. Kraglund håber, at det lykkes KMD at løfte opgaven med lønudbetalingerne.

- Vi har alle brug for at komme videre. Og vi er absolut ikke interesserede i en ny storm, hvor vi igen skal diskutere, hvor ansvaret ligger, siger han til avisen Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere