Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Konsulenthus mister profit på flaskehals

C5-konsulenthuset Conzern vokser, men kan ikke opfylde eget krav om samtidig at hæve profitten.

Trods god fremgang i salget må konsulenthuset Conzern se udviklingen i profitten gå den anden vej i seneste årsregnskab.

Indehaver og administrerende direktør Danny Fogel er ikke tilfreds.

- Uanset hvor meget man vokser, skal man have god bundlinje alligevel, siger Danny Fogel.

Conzern, der arbejder med økonomisystemet C5 fra Microsoft Business Solutions, henter 180.000 kroner hjem på bundlinjen før skat trods vækst i bruttofortjenesten fra 6,0 til 7,3 millioner kroner.

Ifølge Danny Fogel skyldes den manglende indtjening, at man blev overrasket over det gode salg. Konsulenthuset havde ikke det rigtige forhold mellem antallet af produktions- og salgsfolk til at løfte opgaverne.

Konsulenthuset har nu fået bemandingen på plads, så der i øjeblikket faktisk er en anelse overkapacitet, men det har ikke været nemt at finde de rette folk.

Konsulenterne hos Conzern må gerne have spidskompetence, men de skal også kunne være i stand til at løse 90 procent af opgaverne selv. Mange konsulenter kan for eksempel ikke programmere, og så duer de ifølge Danny Fogel ikke.

Superlokale

Med bemandingen på plads forventer Danny Fogel at gentage væksten i den nye periode fra september 2005 til og med august 2006, og denne gang vil bundlinjen ifølge direktøren følge med og passere millionen.

Conzern holder et godt øje med mulighederne for at ekspandere via opkøb og alliancer, og det er kun i tilfælde af et opkøb, at der kan blive tale om et kompromis med kravet om resultatvækst.

- Vi er villige til at ofre på bundlinjen, hvis der er større bevægelser i markedet, hvor vi via opkøb må gå ind og lave et kvantespring, siger Danny Fogel.

Conzern har i øjeblikket 21 medarbejdere, der arbejder fra fem afdelinger rundt i landet. Planen er at udvide med flere afdelinger.

- Vi vil gerne være tættere på kunden og være superlokale, siger Danny Fogel.

I første omgang vil der dog være fokus på at få de nuværende afdelinger, og deriblandt de to nyeste i Randers og Haderslev, op på minimum fire mand.

Conzern fyrede i foråret daværende administrerende direktør Erik Strand, og indehaver Danny Fogel indtog selv chefstolen.

Den plads fortætter han med at indtage, og der vil ikke blive ansat en ny administrerende direktør.

I stedet er man vendt tilbage til en gammel model, hvor Danny Fogel får ekstern konsulenthjælp til at udfylde stolen og stadig kan arbejde aktivt med salget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere