Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Millionbilag ukendt for finansdirektør i Oracle-sag

Oracle Danmarks tidligere finansdirektør afviste tirsdag i Østre Landsret, at han havde haft kendskab til et omstridt milliontilskud til islandske Skyrr. Aftalen blev angiveligt indgået af salgsdirektør Jan Skelbæk med godkendelse fra tidligere direktør Peter Perregaard.

En repræsentant fra it-giganten Oracles islandske partner Skyrr forsøgte tirsdag i Østre Landsret at kaste lys over baggrunden for en Oracle-udbetaling på en million kroner til Skyrr.

Rod med bogføringen af tilskuddet var angiveligt den direkte årsag til, at både Oracles salgsdirektør Jan Skelbæk og tidligere administrerende direktør Peter Perregaard blev fyret.

Lovet penge af Skelbæk

Ifølge det islandske vidne blev Skyrr allerede i februar 2003 lovet pengene af Oracles salgsdirektør Jan Skelbæk efter aftale med direktør Peter Perregaard.

Et tilsvarende beløb dukker imidlertid først op i Oracles regnskab seks måneder senere.

Forsinkelsen medførte, at årsregnskabet 2002/2003 gav et underskud på 27 millioner kroner i stedet for et minus på 28 millioner kroner.

Fejlene blev opdaget ved en intern revision hos Oracle og medførte bortvisning af både Jan Skelbæk og Peter Perregaard i april 2004.

Ukendt Oracle-tilskud

Ud over en million kroner i markedsføringstilskud lovede Jan Skelbæk i februar 2003 angiveligt også islandske Skyrr en aftale om rettighederne til islandske versioner af Oracle-software.

Aftalen faldt imidlertid først på plads i slutningen af august efter intense forhandlinger, hvor Skyrr blandt andet tilbageholdt ni millioner kroner til Oracle.

Ifølge Oracles daværende midlertidige finansdirektør Brett Reeves blev han første gang opmærksom på aftalen om udbetaling af en millioner kroner til Skyrr under forhandlingerne af de islandske rettigheder til Oracle-software.

Beløbet havde indtil da angiveligt ikke optrådt i regnskabet hos Oracle på trods af, at Skyrr allerede seks måneder tidligere havde udstedt en regning til Oracle på beløbet.

Intet ansvar

Tidligere administrerende direktør Peter Perregaard forklarede mandag i retten, at aftalen med Skyrr efter hans opfattelse først faldt endeligt på plads i august 2003.

På det tidspunkt var han skiftet til et europæisk topjob hos Oracle.

Oracles tidligere finansdirektør Brett Reeves oplyste tirsdag i retten, at han havde frarådet Jan Skelbæk at indgå aftalen med Skyrr uden godkendelse fra Oracles juridiske afdeling.

Jan Skelbæk har tidigere oplyst, at han havde Peter Perregaards godkendelse af aftalen.

I retten mandag oplyste Peter Perregaard, at han efter sin egen opfattelse på grund af skiftet til det europæiske Oracle-job ikke længere var i en position, hvor han kunne godkende en sådan aftale i Danmark.

Peter Perregaard fremhævede endvidere i sin forklaring i retten, at aftalen med islandske Skyrr efter hans mening også var i overensstemmelse med instrukser fra hans chef Sergio Giacoletto.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere