Bestyrelse på hårdt arbejde for 0 kroner

En "smøg-ærmerne-op-bestyrelse" på otte mand, der mødes hver 14. dag uden løn skal sikre mere end 200 procents vækst over fem år i det 15 mand store it-firma NextUs fra Lyngby.

Store ambitioner kræver store tanker, og det kræver en stor bestyrelse med mange bestyrelsesmøder.

Det synes næsten at være tanken bag en – i forhold til selskabets størrelse på 15 medarbejdere – usædvanlig stor bestyrelse på otte mand, der mødes hver 14. dag og lægger strategi for it-firmaet NextUs i Lyngby.

Det er imidlertid bestyrelsens eget valg med de mange møder, og medlemmerne har faktisk stået i kø for overhovedet at være med.

- Det er, hvad jeg kalder en smøg-ærmerne-op-bestyrelse, siger administrerende direktør Asbjørn Riise fra NextUs.

12 mand interesseret

Han har i efteråret overtaget en aktiepost, fra en anden af de oprindelige stiftere, Thomas Varan, så Asbjørn Riise nu ejer 90 procent af selskabet.

De sidste 10 procent tilhører en revisor, der har været med i selskabet fra dets etablering i 1997.

I den forbindelse skulle der tænkes nye tanker for selskabet, og det blev grebet noget utraditionelt an.

De to ejere inviterede 25 mand med fra netværket til en eftermiddag på kursuscenteret Kolle Kolle med NextUs på dagsordenen.

22 mødte op til en snak om selskabet, og samtlige blev efterfølgende spurgt om interessen for at indtræde i bestyrelsen.

12 mand erklærede sig efterfølgende klar. Det antal er siden skåret ned til otte.

- Jeg var imponeret over, at så mange ville til trods for, at de skulle arbejde uden nogen løn. Der er dog aftalt et incitamentsprogram, hvis arbejdet giver resultater, siger Asbjørn Riise.

Bestyrelse har frie hænder

Han har som ejer grundlæggende blandt andet stillet krav om, at virksomheden skal være en god arbejdsplads – og så udstukket målsætningen.

Kravet lyder nogenlunde sådan: Tag udgangspunkt i, hvor vi er og læg en femårig strategi, der fordobler omsætningen hver andet år.

Asbjørn Riise afviser, at han i sin egenskab af ejer vil gå ind og nedlægge veto over for bestyrelsens beslutninger, hvis han i sin egenskab af administrerende direktør ikke er enig i bestyrelsens beslutninger.

Frie hænder

- Jeg har givet mit oplæg, og så er der ellers frie hænder til, hvordan bestyrelsen mener, det skal gøres i praksis, siger Asbjørn Riise.

Af samme grund har han endnu heller ikke helt styr på, hvor NextUs vil satse fremover. Den nye bestyrelse er først tiltrådt for ganske nylig.

Men selskabet kan i princippet forfølge tre veje, der i forvejen er god trafik på, fortæller Asbjørn Riise.

Vækst pågår

Den første er konsulentvejen, hvor der udvikles på Microsofts .Net-platform. Den anden er produktvejen, hvor selskabet udvikler og sælger løsninger til revisorer, dyrlæger og laver søgemaskineoptimering.

Den tredje er branchevejen og specielt revisormarkedet, hvor NextUs for nuværende har en kundebase på 350 revisorer.

Væksten er imidlertid allerede i fuld gang, og omsætningen vil, når indeværende regnskabsår er afsluttet til juni næste år, nå op omkring ni millioner kroner mod 6,9 millioner kroner i det netop offentliggjorte regnskab for 2004/05, forventer Asbjørn Riise.

Hvad der vil skabe væksten fremover, ved direktøren endnu ikke, men bestyrelsen kender målsætningen og må beslutte sig for, hvilken vej, der skal følges.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere