Aalborg vil skyde 10 millioner i spil-demoer

Aalborg Erhvervsråd går i spidsen for at samle 10 millioner kroner til at støtte den tidlige fase i udviklingen af spil. Målet er at skabe en regulær spilindustri i regionen.

Et nyt initiativ sat i gang af Aalborg Erhvervsråd og Aalborg Universitet skal sikre de nødvendige penge til den indledende fase i udviklingen af computerspil, hvor traditionelle investorer er svære at lokke med.

Målet er i løbet af få måneder at skrabe 10 millioner kroner sammen til fonden DG-Invest, hvor spiludviklere i regionen kan hente penge til at tage et spil fra koncept til demo.

- Pengene skal investeres i den første udviklingsfase, indtil man kan præsentere en demo for en publisher. Det er meget vanskeligt for spilbranchen at få finansieret den første del, forklarer erhvervskonsulent Dolan Sund Nielsen fra Aalborg Erhvervsråd.

Rolle som underleverandør

Investeringsfonden er en del af et større initiativ i Aalborg for skabe en lokal spil- og oplevelsesindustri.

Det hele er samlet i netværket Dreamgames.dk, der i løbet af et halvt år har fået 120 medlemmer i form af både spilfirmaer og private personer.

Aalborg håber ikke på at skabe nye store succesfirmaer, men vil i stedet koncentrere sig om rollen som underleverandør.

- Vi skal nok ikke regne med at få stablet virksomheder som Deadline Games og IO Interactive på benene, men vi vil gerne være underleverandører til den type virksomheder, der findes i Århus og København. Vores mål er at fokusere på opgaver som animation eller spildesign, fortæller Dolan Sund Nielsen.

Tvivl om rettigheder

Ud over DG-Invest arbejdes derfor også på at oprette et nyt clearing center, der skal gøre det lettere for forskellige firmaer og privatpersoner at samarbejde om udviklingen af spil.

- Det skal hjælpe på vej med hensyn til ophavsrets-problemstillinger, når to eller flere går sammen om at udvikle et spil. Det er noget, branchen ikke beskæftiger sig så meget med, siger Dolan Sund Nielsen.

Det første spilfirma - Tonic Games - er som led i satsningen allerede flyttet ind i Dreamhouse ved havnen i Aalborg.

På længere sigt er håbet at reservere 700 kvadratmeter til firmaer inden for spiludvikling i de tilbageværende Nordkraft-haller, hvor kommunen arbejder på at samle kulturelle institutioner og idrætsaktører under én hat.

Nordjylland er i dag kendetegnet ved kun at have få, mindre spilvirksomheder, hvoraf mobilspil-firmaet Progressive Media er blandt de mest fremtrædende.

Relevante link

Spil-netværket Dreamgames.dk

Erhvervshuset Dreamhouse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere