Styrelse: Ingen gevinst til PBS på netgebyr

Konkurrencestyrelsen fastslår, at der ikke er grundlag for at tvinge betalingsformidleren PBS til at nedsætte gebyret på dankort-betalinger på nettet. PBS vil imidlertid selv se på gebyrets størrelse.

Der er ikke grundlag for at tvinge bankernes fælles betalingsformilder PBS til at nedsætte gebyrerne for dankort-transaktioner ved handler på internettet.

Det konkluderer Konkurrencestyrelsen i en ny redegørelse.

Styrelsen har undersøgt forholdene efter kritik fra interesse-organisationer som Dansk Handel & Service og Foreningen for Dansk Internet Handel.

Ingen gevinst

Kritikken har gået på, at PBS kræver et højere gebyr for betaling med Dankort på internettet end ved tilsvarende betalinger i en fysisk butik.

På nettet opkræves der således 1,95 kroner per transaktion samt 0,1 procent af købssummen.

Selvom antallet af net-transaktioner de seneste år er vokset eksplosivt, har PBS angiveligt endnu ikke tjent på den model.

- Konkurrencestyrelsens undersøgelse viser, at PBS' samlede indtægter ved at tilbyde dankort-transaktioner over internettet endnu ikke har dækket de investeringer, som PBS har afholdt ved etableringen af internet-betalingssystemet, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

- Der er derfor ikke på nuværende tidspunkt grundlag for at kræve, at PBS sætter gebyrerne for dankort-transaktioner over internettet ned, konkluderer Konkurrencestyrelsen.

PBS åbner for nedsættelser

Styrelsen fastslår dog samtidig, at det vil være en fordel for udbredelsen af dankort-transaktioner over internettet, hvis gebyrerne nedsættes for de mindre transaktionsbeløb, og at det såkaldte interbank-gebyr undersøges nærmere.

PBS oplyser i en pressemeddelelse, at selskabet er parat til at se på mulighederne for at ændre på gebyr-størrelserne for de mindre transaktioner.

- PBS har efter dialog med kunderne valgt at se på prisstrukturen først i det nye år. Hensigten er at medvirke til at stimulere udviklingen i nethandlen yderligere, skriver PBS.

Relevant link

Konkurrencestyrelsens rapport (pdf)
http://www.ks.dk/publikationer/konkurrence/2006/dankort/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere