Fupkunst skaber mistillid til net-auktioner

Det skader tilliden til net-auktioner, at der jævnligt opstår sager om effekter, der ikke lever op til beskrivelserne, mener auktionshuset Bruun Rasmussen. Senest er der skabt tvivl om ægtheden af et Krøyer-maleri.

Net-auktioners troværdighed skades af gentagende tilfælde af fupkunst og andre effekter, der ved et nærmere eftersyn ikke lever op til de flotte ord i net-auktionernes beskrivelser.

Det mener kommunikationsdirektør Sebastian Hauge Lerche fra auktionshuset Bruun Rasmussen.

Han frygter, at de mere tvivlsomme tilfælde giver forbrugerne en opfattelse af, at man ikke kan stole på ægtheden alene fordi noget er købt på nettet.

Forskel på auktioner
- Det kedelige er, at folk generelt får en mistro til at købe antikviteter og andre effekter på net-auktioner. I princippet bør der ikke være et hak forskel på at købe via nettet eller ved en fysisk auktion, siger Sebastian Hauge Lerche.

Han mener, at svindel er særligt udbredt på steder som eBay, hvor privatpersoner sælger direkte til andre private uden auktionshusenes eksperter til at vurdere effekterne.

- Vi er stærkt kede af, hvis folk eksempelvis sætter lighedstegn mellem eBay og Bruun Rasmussens auktioner på nettet, siger Sebastian Hauge Lerche.

Hos auktionshuset Lauritz.com lægger kommunikationsdirektør Mette Rode også afstand til auktionssteder som eBay og Qxl.

- Lauritz.com adskiller sig ved sit afsæt i den traditionelle auktionsbranche. Vores rolle er ekspertformidleren mellem sælger og køber modsat de rene net-auktioner som eBay og Qxl, hvor køber vælger at entrere direkte med sælger uden sikkerhed for varekvalitet eller vareværdi, fastslår Mette Rode.

Svindel alle steder
De mere traditionelle auktionshuse som netop Lauritz.com med medarbejdere til at vurdere og beskrive effekterne, undgår imidlertid heller ikke sager om eksempelvis fupkunst.

I sidste uge blev Lauritz.com meldt til politiet af en kunstkender, der mener, at auktionshuset er ved at sælge et maleri, der ikke som angivet er malet af kunstneren P.S. Krøyer. Lauritz fastholder, at Krøyer står bag værket.

I efteråret trak Bruun Rasmussen et andet Krøyer-maleri tilbage, fordi husets eksperter efter en henvendelse udefra kom i tvivl om værkets ægthed.

Samme maleri var tidligere solgt på en net-auktion hos det mindre auktionshus Gauguin Auktioner.

Tvivlen skal frem
Ifølge Sebastian Hauge Lerche hos auktionshuset Bruun Rasmussen vil det stort set være umuligt helt at undgå den type fejl i en travl hverdag.

Han mener, at det derfor er vigtigt, at auktionshusene af hensyn til troværdigheden hurtigt behandler henvendelser om tvivl og i øvrigt gør opmærksom på, hvis der kan være tvivl om ægtheden.

- Nogle net-auktioner har en ide om, at en auktion kun går ud på at udbyde noget og få et hammerslag, siger Sebastian Hauge Lerche

- Hvis man ikke har en idé om, at der også følger nogle andre forpligtigelser med ved at være mægler, så falder troværdigheden og forbrugernes sikkerhed, siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.