Traen mærker skærpet ESDH-konkurrence

Hård konkurrence og et afventende kommunalt marked for elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) pressede sidste år it-leverandøren Traen på indtjeningen.

Trods hård konkurrence på markedet for elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) forventer it-leverandøren Traen at sidde på op mod en fjerdedel af landets kommende 98 kommuner efter kommunalreformen.

- Alle kontrakterne er ikke på plads endnu, men vi føler os overbevist om, at op mod 25 af de nye storkommuner benytter vores ESDH-løsning, når kommunalreformen er gennemført, siger administrerende direktør Simon Svarrer.

Faldende indtjening

Traen er underleverandør til Accenture på en af tre såkaldte FESD-rammekontrakter, der er indgået om udrulning af ESDH i den offentlige sektor.

Selskabet øgede i seneste regnskab omsætningen med 20 procent til 30 millioner kroner, mens indtjeningen imidlertid faldt til 1,2 millioner kroner.

De offentlige FESD-rammekontrakter har ifølge Simon Svarrer ført til en mærkbart skærpet konkurrence på markedet for ESDH.

- Vi ser det specielt på det kommunale marked, hvor nogle software-leverandører er meget hårdt presset og derfor reagerer panisk ved at sætte priserne urealistisk langt ned, siger Simon Svarrer.

Samtidig har kommunalreformen i en stor del af 2005 medført en afventende holdning blandt kommunerne.

Flere kommuner på vej

Efter afklaringen ved kommunalvalget i november er der imidlertid igen ved at komme skred i markedet, vurderer Simon Svarrer.

Han forventer, at en række aftaler vil falde endeligt på plads de kommende måneder.

Så sent som i sidste uge landede FESD-konsortiet med Traen og Accenture en kontrakt om ESDH til 1.000 brugere i den kommende storkommune med Svendborg som centrum.

Ud over den kommunale sektor forventer Simon Svarrer fremgang på løsninger til både det statslige og private marked.

Traens købte i efteråret 2005 selskabet Addition, der leverer CMS-løsninger til private virksomheder. En tæt integration mellem CMS- og ESDH-løsninger forventes at øge omsætningen i den private sektor.

Endvidere forventer Traen i løbet af 2006 at begynde at markedsføre selskabets løsninger i udlandet. Den del af forretningen ønsker Simon Svarrer imidlertid endnu ikke at kommentere nærmere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere