Borland sætter udviklingsværktøjer til salg

Borland vil sælge selskabets traditionelle udviklingsværktøjer fra og i stedet satse helhjertet på værktøjer til styring af softwareprojekter fra design til vedligholdelse.

Softwarefirmaet Borland har sat selskabets populære udviklingsværktøjer Borland Developer Studio med Delphi, C++ Builder og C# Builder til salg sammen med JBuilder.

Borland ønsker i stedet at satse på værktøjer, der bruges til at holde styr på udviklingen af applikationer, såkaldt Application Lifecycle Management eller ALM.

Ifølge Borland-direktør Tod Nielsen skyldes det, at selskabet ikke kan være tilstrækkeligt til stede på begge markeder.

Derfor vil Borland nu forsøge at skille værktøjerne ud i et selvstændigt selskab med en ekstern investor.

- Borlands udviklingsværktøjer kræver en anden forretningsmodel og målrettede investeringer, der er forskellige fra vores ALM-forretning, som er rettet mod en bredere del af organisationen i softwareudvikling, udtaler Ted Nielsen ifølge en pressemeddelelse.

Borlands strategiskifte er en satsning, som giver mening i lyset af de gratis udviklingsværktøjer, der er dukket op som konkurrenter til Borlands platform.

- Det er bemærkelsesværdigt, at Borland har været i stand til at holde fast og forblive en større virksomhed. De ville ikke have overlevet længe på at sælge integrerede udviklingsmiljøer, fordi ingen vil betale for den slags længere, siger analytiker Anne Thomas Manes fra Burton Group til nyhedstjenesten CNET.

Borland har tidligere udpeget ALM som fremtiden for selskabet, men det er først nu, at selskabet gør det klart, at det betyder en udskilning af de traditionelle værktøjer.

Med ALM vil selskabet levere værktøjer til at styre alle dele af softwareudviklingen fra design til test og vedligeholdelse. Det kræver værktøjer, som er mere samarbejdsorienterede end de rene udviklingsværktøjer.

Borland vil på ALM-markedet skulle konkurrere med firmaer som Compuware, Mercury Interactive og IBM.

- Dette pludselige skifte er fyldt med potentielle problemer. Med den stabile pengestrøm, de får fra Delphi og JBuilder, er der en fare for, at det er at gå for langt for tidligt at skille dem fra nu, skriver chefanalytiker Bola Rotibi fra Ovum i en kommentar.

Borlands meddelelse om frasalg af udviklingsværktøjerne kommer samtidig med, at selskabet annoncerer, at det køber firmaet Segue Software for omkring 624 millioner kroner.

Segue Software udviklinger blandt andet software til test af software.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Tech lead til Java-backend udviklingsteam

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test Manager med agilt mindset

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere