Notabene i børs-fadæse: 1.000 e-mails afsløret

En fejl hos et børsmæglerfirma betyder, at e-mail-adresserne på næsten 1.000 mulige investorer i søgefirmaet Notabene er blevet afsløret. Flere konkurrenter er blandt navnene, som Datatilsynet nu kigger på.

En fejl hos børsmæglerfirmaet GP Børsmæglerselskab betyder, at næsten 1.000 potentielle investorer i it-selskabet Notabene.net har fået deres e-mailadresser afsløret.

Fejlen skete onsdag aften, da GP Børsmæglerselskab i en e-mail sendte Notabenes børsprospekt til de mulige investorer forud for selskabets kommende notering på den alternative børs First North.

E-mailen blev sendt, så de flere end 1.000 modtagere kunne se hinandens e-mail-adresser.

Dermed har GP Børsmæglerselskabs helt nye it-platform Capitrader.dk fået en dårlig premiere, da det er første gang, systemet er taget i brug.

Dybt beklagelig fejl

Datatilsynet har tidligere fastslået, at e-mail-adresser på modtagere af nyhedsbreve og tilsvarende masseudsendelser skal sløres.

Både direktør Søren Hansen i GP Børsmæglerselskab og direktør i Notabene.net, Brian Mertz Pedersen, beklager da også, at oplysningerne om de mulige investorer er blevet offentliggjort.

- Det er sket en dybt beklagelig menneskelig fejl, som vi allerede umiddelbart efter udsendelsen i går aftes orienterede Datatilsynet om, siger Søren Hansen.

- Jeg forstår med rette folks meget store utilfredshed med det, der er sket. Der kommer en beklagelse fra vores side, der præciserer, at fejlen ligger hos os og intet har med Notabene at gøre, siger Søren Hansen.

Ingen indflydelse

Blandt de afslørede navne er flere konkurrenter og kommende børskollegaer.

På trods af, at mulige investorer har fået afsløret deres e-mailadresser og i flere tilfælde dermed også deres identitet, forventer Notabenes administrerende direktør Brian Mertz Pedersen, at fejlen ikke får indflydelse på selskabets børsnotering.

- Der er stor interesse for vores børsnotering, og jeg tror umiddelbart ikke, at det her får nogen indflydelse. Dem, der har tænkt sig at investere i os, gør det formentlig alligevel, men det er en beklagelig fejl, siger Brian Mertz Pedersen.

Notabene-direktøren har tidligere været i ilden, da han som direktør for Eurotrust sendte en meddelelse til den amerikanske børs Nasdaq, før ordren var på plads. Selskabet måtte senere udsende en rettelse.

Notabene hjælper firmaer med søgemaskineoptimering og vejledning om søgerelaterede annoncer. Målet med børsnoteringen er at hente 10 millioner kroner i ny kapital.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere