Trådløs-firma rettet op efter konkurs

Farum-firmaet Niros er tilbage på ret kurs med et overskud på 4,6 millioner kroner i 2005. Selskabet udvikler trådløs-kommunikation og blev i 2004 reddet på målstregen efter en konkurs.

Resterne af det konkursramte selskab Niros Telecommunications landede et overskud på 4,6 millioner kroner i det første hele regnskabsår, efter selskabet blev reddet på målstregen fra en truende konkurs i 2004.

- Vi har haft et exceptionelt godt år og solgt mere end budgetteret over hele linjen. Det betyder, at også indtjeningen ligger højere end forventet, siger administrerende direktør Jørgen Lauritzen.

- Vi forventer, at resultatet også bliver positivt i 2006, men dog på et lavere niveau end i 2005, siger han

Tetra udløste konkurs

Farum-firmaet Niros blev stiftet i 1966 og havde i mange år succes med at udvikle og sælge analoge radio-systemer til blandt andre det danske beredskab.

En fejlslagen satsning på Tetra-teknologi blev dog fatal for selskabet, da den sønderjyske telemillionær og ejer Hans Damm smækkede pengekassen i og sendte selskabet konkurs.

Niros blev imidlertid reddet på målstregen af den norske storkunde Telenor Connect.

I dag er selskabet under navnet Niros Communication en del af den svenske koncern TC Connect, der selv er ejet af norske T Connect.

I Danmark overtog Niros i december det sønderjyske firma TNC Connect, der udvikler intelligente løsninger til blandt andet bustransport.

- Selskabet fortætter som en selvstændig forretningsenhed under Niros og bringer vores samlede antal ansatte op på knapt 80 igen, efter at vi i forbindelse med konkursen blev nødt til at reducere medarbejderstaben, siger Jørgen Lauritzen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere