Rekruttering er it-Danmarks største problem

Mangel på kvalificerede medarbejdere er den væsentligste barriere for de danske it-erhverv. Arbejdsløsheden er næsten nul og lønningerne stiger og stiger. Mere sexede uddannelser kan måske løse problemet på lang sigt.

En lang række it-virksomheder sukker så højt efter nye højtuddannede it-medarbejdere, at manglen på kvalificeret arbejdskraft er it-branchens største problem i dag.

– Rekruttering er det største problem for branchen både på kort og lang sigt, siger Tom Togsverd, branchedirektør i ITEK, som er Dansk Industris branchefællesskab for it, tele, elektronik og kommunikations-virksomheder.

Tom Togsverd vurderer, at den danske it-branche akut mangler 1.000-1.500 medarbejdere med lange videregående it-uddannelser.

Dette tal vil ifølge et forsigtigt bud fra Videnskabsministeriet være vokset til 15.000-30.000 højtuddannede it-folk i 2015. Dertil skal lægges behovet fra andre brancher for at ansætte kvalificerede it-folk.

It-fagforbundet Prosa nikker genkendende til problemet.

Ledigheden blandt Prosas medlemmer faldt sidste år med hele 31 procent til 5,2 procent i januar. Det er så få, at der ifølge formand Peter Ussing stort set ingen ledige højtuddannede it-folk er tilbage i Danmark.

Lønnen presses op

Manglen på ledige hænder presser lønningerne i vejret.

Sidste år steg de danske it-medarbejderes løn med 9,6 procent i gennemsnit. Det er mere end tre gange så meget som det øvrige arbejdsmarked.

Samtidig er de danske virksomheder i stor stil begyndt at søge efter arbejdskraft i udlandet.

– Flere og flere får gang i rekruttering i udlandet, og vi hjælper dem gerne med kontakt til virksomheder, der specialiserer sig i at skaffe folk udefra, fortæller Tom Togsverd.

Ifølge Tom Togsverd ligger mange danske it-virksomheder i dag og vipper mellem beslutningen om at hente folk ind fra udlandet eller lægge hele opgaver og afdelinger ud til andre lande som Indien og Kina samt i stigende grad østeuropæiske lande som Ukraine, Polen og de baltiske lande.

Selvom Prosa principielt ikke støtter import af arbejdskraft, før ledigheden blandt foreningens medlemmer er nul, indrømmer Peter Ussing, at den udenlandske rekruttering er nødvendig for virksomhederne.

– Vi ved, der kommer mange dygtige folk fra Østeuropa, og jeg mener, de skal føle sig velkomne, siger Peter Ussing.

Hård konkurrence i udlandet

Men også på europæisk plan er it-rekruttering et voksende problem.

EU-landene konkurrerer nemlig reelt om de samme udenlandske medarbejdere. Og her trækker Danmark ofte det korte strå, mener Tom Togsverd.

– De store lande og primært England og Tyskland har den fordel, at de betragtes som et springbræt til USA, som for mange højtuddannede østeuropæere og indere betragtes som det ultimative mål. Derfor handler det om at få solgt Danmark som et attraktivt sted at arbejde, et dejligt, pænt og rent land med en åben kultur og en god offentlig sektor og gode serviceydelser. Og ja, så har vi lige det med skatten og vejret, siger Tom Togsverd.

It-uddannelser skal være mere sexede

It-branchens parter er rørende enige med den nuværende regering om, at der skal uddannes flere it-kandidater på landets universiteter.

– Vi skal have brudt mønstret med, at it-uddannelser er kedelige. Hvis de unge synes, medier, sundhed og design er spændende, må vi kombinere disse ting med it, siger Tom Togsverd.

Andre løsningsforslag er at lokke kandidater med andre uddannelser - for eksempel bibliotekarer og humanister - til it-branchen og tilbyde dem efteruddannelse i it.

Peter Ussing fra Prosa foreslår at gøre it-uddannelserne – og faget generelt – mere attraktive for kvinder. Det er dog en langsigtet løsning med faldende ungdomsårgange og blot 530 aktuelle ledige i Prosa.

Læs mere i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere