Ny metode til risikoledelse i softwareprojekter

SPECIALESKRIVERNE: Fire unge studerende på Aalborg Universitet er klar med et nyt ledelsesredskab, der især vil være en fordel ved out­sourcede projekter.

Forfattere:
Jesper Boeg, 25 år, John Persson, 25 år, Flemming Steinson, 31 år og Thomas Stenskrog, 30 år. Alle studerer til cand.scient i informatik på Aalborg Universitet.

Skriver speciale om:
“Situationsbestemt ledelse af geografisk distribueret softwareprojekter” – minimering og håndtering af hændelser med negativ indflydelse på distribuerede softwareprojekter.

Med andre ord:
– Vi har undersøgt hvilke risici, der forstærkes, når man står med ledelse af projekter, som er distribueret over geografisk afstand, og hvordan disse risici kan minimeres. Ved systematisk at undersøge en masse litteratur om emnet har vi fået samlet nok viden til at kunne fremstille en generisk risikoledelsesmetode, der er omsat til et webbaseret værktøj programmeret i PHP og MySQL. Metoden og værktøjet er evalueret i samarbejde med BenQ, KMD, Texas Instruments og WM-data.

Hvordan fungerer det værktøj?
– Meningen er, at det skal være tilgængeligt på en hjemmeside eller intranet, hvor projektlederen kan oprette sit projekt og få input fra alle projektdeltagere til en risikovurdering af otte risikoområder uafhængigt af, hvor deltagerne rent fysisk er placeret. Værktøjet prioriterer de otte risikoområder ud fra 24 risikofaktorer og giver forslag til tiltag, der kan minimere disse. Slutteligt kan man udfærdige en skræddersyet risikohandlingsplan for det enkelte projekt.


Specialeskriverne
Computerworld taler hver uge med studerende på de højere it-uddannelser om indhold og brug af deres specialer. Thomas Stenskrog skrev om “Situationsbestemt ledelse af geografisk distribueret softwareprojekter”.
Se flere specialer

Hvad er jeres konklusion?
– Selvom der er mange, som har beskæftiget sig med geografisk distribuerede projekter før os, er der ikke skabt omfattende løsningsmodeller til det på samme måde, som vi har gjort. Der er skrevet meget om det, men det er første gang, der er foretaget en kobling mellem de risici, som geografisk distribuerede projekter står over for samt de tiltag, der kan imødegå dem.

Hvordan fik I ideen?
– Det gjorde vi, da vi læste om firmaet SeaCode, der ville fylde et helt luksus-krydstogtskib med 600 softwareudviklere som et alternativ til offshoring og outsourcing. Her tænkte vi, at der måtte findes et alternativ, der er mere humant.

Hvad er planen nu?
– En af os har søgt en ph.d-stilling, der skal forske videre i vores projekt, en anden har fået job, den tredje og jeg selv kan se frem til en sommerferie, hvor der skal arbejdes på jobansøgningerne.

HVAD ER DIT SPECIALE?

Har du skrevet et speciale, er du i gang med et, eller kender du nogen, der skriver på et interessant speciale på en af it-uddannelserne, hører vi meget gerne fra dig. Ring eller skriv til Tine Havkrog Jensen på 77 300 363 eller t.jensen@cw.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere