IP-fremtiden hedder UMA

Tema: I en nær fremtid smelter mobil- og IP-telefoner sammen på en fælles kommunikationsplatform, hvor det eksisterende datanetværk og pc’en bliver det centrale nervesystem.

De mange forskellige telefoner på skrivebordet er snart en saga blot.

De forskellige kommunikationsplatforme vil kunne tale sammen.

I dag er det telefonen på skrivebordet, der er medarbejdernes foretrukne kommunikations-værkstøj.

Men for mange virksomheder vil mobiliteten blive en stadig vigtigere parameter.

– Det bliver mobiltelefonen, der vinder kapløbet, men den har ikke den nødvendige funktionalitet. Der kommer til at ligge en IP-softphone på mobilen, som kan koble sig på virksomhedens wlan og finde IP-systemet, siger Jesper Haumann, seniorkonsulent i Netplan.

Øget funktionalitet

Mobiltelefoner kan i bund og grund ikke andet end at ringe til hinanden, og ifølge Jesper Haumann er det stedet, hvor UMA-teknologien (Unlicensed Mobile Access) kommer ind i billedet.

– Fordelen er, at medarbejderen får et apparat, som kan bruges både ude og hjemme, hvor funktionalitets-behovet er væsentligt højere, siger han.

Truslen ved UMA er, at teknologien kan mindske volumen for ”rene” IP-telefoner, da mange vil vælge den mest mobile løsning.

Men teknologien gør også, at der fortsat vil være behov for at have en server i virksomheden.

IP-systemet vil stadig vil være kernen, så længe medarbejderne befinder sig i huset.

Flakker mellem medier

De fleste medarbejdere kommunikerer løbende på flere forskellige platforme af gangen.

De taler i telefon, tjekker mails og er online med program til instant messaging (IM).

– Det er meget udbredt at man kan se, hvem der er tilgængelige og hvilket medie de er tilgængelige på. Der er ikke nogen grund til at ringe til en person, hvis hans linie alligevel er optaget. I stedet kan vælge at sende en instant messege, siger Jesper Haumann.

Derfor mener han også, at det i fremtiden vil være pc’en, der er rygsøjlen i medarbejdernes såvel eksterne som interne kommunikation.

Ekstra udbytte

Virksomhed som måske allerede har høstet en økonomisk gevinst ved mindske antallet af serviceaftaler telefonanlæg, får muligheden for at få en bussiness case til at hænge sammen.

– Virksomheder kan opnå en økonomisk gevinst ved at udnytte IP-telefoniens arkitektur. Medarbejdernes effektivitet øges, når de ikke skal ringe så meget forgæves, siger Jesper Haumann.

Han peger også på muligheden for at dele et virtuelt whiteboard under samtalen, så der ikke er behov for at skulle faxe et dokument eller en skitse, som er blevet til under samtalen.

Outsourcet telefoni

Jesper Haumann tror på, at telefonmarkedet vil blive domineret af leverandører, der kan tilbyde hele pakken.

– Mange virksomheder vil bare have en klartone og et system, der virker. Den hosting-bølge vi har set på datafronten kommer vi også til at se inden for telefoni. Specielt blandt mindre virksomheder, siger han.

Han gætter dog på, at en del større firmaer vil vurdere, at telefonien er et så forretningskritisk, at de ikke ønsker at overlade den til andre.

Genlyd hos leverandør

Hos Cisco, de fakto standarden for IP-telefoni i virksomheder, tror man også på at sammensmeltningen af IP- og mobiltelefoni, med pc’en som hjernen, er hvad fremtiden byder.

– Sammensmeltningen kræver et intelligent net, der kan fortælle, hvilke medier brugeren er tilgængelig på og ikke mindst, hvilket medie brugeren ønsker at blive kontaktet på, siger administrerende direktør Mogens Bransholm.

Ifølge ham handler det i sidste ende om at bringe antallet af forsøg ned, som man skal bruge på at træffe en person, som har både fire og fem forskellige muligheder for at blive kontaktet.

Hos Cisco forventes det, at halvdelen af den IP-relaterede omsætning i 2010 vil stamme fra leverancen af applikationer.

– Først så vi en konvergens, hvor talen blev lagt over på IP, og nu er det så applikationer, der bliver lagt over. Tendensen er, at applikationerne bliver services, man tilbyder sine kunder, så de ikke selv skal rode med installationen, siger Mogens Bransholm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere