Microsoft-pris skubber WPA Mobil ud i verden

Sidste års Microsoft partner-pris til det lille danske softwarehus WPA Mobil har betydet en verden til forskel. Efter anerkendelsen har ATP købt 20 procent af selskabet, der er på vej ud i verden.

Boston: Prisuddelinger til partnere er ikke bare glas-trofæer til hylden.

Det har det seneste års udvikling overbevist administrerende direktør Jens Davidsen fra WPA Mobile om.

Sidste år vandt WPA Mobile prisen som Global Partner of the Year i kategorien mobilitet på Microsofts partnerkonference.

Et år senere er virksomheden vokset fra fire mand i en kælder til 20 mand i fire lande og har netop fået ATP som investor.

En verden til forskel

- Det har betydet en verden til forskel for os. Det er simpelthen forskellen på almindelighed og succes, siger Jens Davidsen.

Han har kunnet lukke ordrer, som han ellers ikke ville have en chance for at komme i nærheden af. Og pludselig er ambitionen om en internationalisering ikke længere så langt væk.

WPA Mobile udvikler en løsning, der gør det muligt for såkaldt field force medarbejdere at arbejde med deres data ude i felten.

Produktet er specielt rettet mod ansatte i forsynings-virksomheder, olie- og gasindustrien, men også håndværkere hører til i Jens Davidsen definition af field force.

Marked med muligheder

- Det er et marked med enorme muligheder, når man kigger ud over den danske grænse. Men det er også vigtigt at være klar over, at vi hele tiden skal forfølge vores viden på dette område og sikre, at vores løsninger ligger helt fremme i førerfeltet, siger Jens Davidsen.

Sidste års pris betød, at selskabet kunne sætte turbo på udviklingen af det netværk af partnere indenfor Microsofts organisation, som ifølge Jens Davidsen er helt nødvendig for vækst uden for Danmarks grænser.

- Vi har allerede de første otte løsninger på plads i Storbritannien og Irland, siger han.,

Den store interesse der opstod for WPA Mobile efter prisoverrækkelsen sidste år overbeviste Jens Davidsen om, at det var tid til at kode softwaren helt om, og gøre løsningen engelsk, så den var klar yderligere internationalisering. Den nye version af software blev så efterfølgende oversat til dansk.

- Vi fik også gang i arbejdet med at tilføre kapital til virksomheden. Jeg er overbevist om, at blåstemplingen fra prisen har haft betydning for, at ATP valgte arbejde sammen med os, siger Jens Davidsen.

God atmosfære

- Diskussionerne med ATP har været i gang længe i en god atmosfære, hvor vi på intet tidspunkt har følt os utrygge, som man ellers nemt kan komme til, når man er en lille virksomhed, der kommer i venturekapitalens vold, siger han.

I slutningen af juni førte forhandlingerne så til en aftale, der endte med en investering, hvis størrelse ATP og WPA Mobile er enige om ikke at offentliggøre.

Men ATP ejer i dag 20 procent af WPA Mobile. Arbejdet med at opbygget en professionel bestyrelse er i fuld gang.

Demonstrerer nyt produkt

Jens Davidsen har brugt dette års partner-konference på at demonstrere produktet og netværke med partnere fra hele verden.

Men han mangler internationaliserings-dimensionen i det daglige partnerarbejde hos for eksempel Microsoft.

- Vi har været heldige at kunne sætte turbo på udviklingen med prisen sidste år. Men der er jo rigtig mange små it-virksomheder derude, som går og opfinder den dybe tallerken igen og igen for at internationalisere, det kunne partnetarbejdet hos for eksempel Microsoft godt være med til at gøre noget mere for at undgå, siger administrerende direktør Jens Davidsen fra WPA Mobile.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere