Danmark mangler rigtige ILM-løsninger

Tema: Der er ingen ILM-løsninger i Danmark. Så kontant er udmeldingen fra Claus Egge, der er en af de førende eksperter på storage-området. En endnu ikke offentliggjort rapport giver dog en klar indikation om, at viljen er der.

Det store samtaleemne i it-afdelingerne og på seminarer er i øjeblikket prioritering og styring af de data, der befinder sig på virksomhedernes harddiske.

De nye teknologier kaldes under en hat for Information Licecycle Management (ILM), men foreløbig findes der ifølge Claus Egge, chefanalytiker i IDC, ingen ILM-løsninger i Danmark.

- Leverandørerne siger, at de stiler mod ILM og kalder deres akiverings- og migreringsværktøjer for ILM-løsninger. Men det er de ikke, fastslår Claus Egge.

Han peger på, at it-brugerne godt er klar over, at de skal kategorisere data og definere processer for håndtering af data, selv om de ikke anvender rigtigt ILM-løsninger.

Ifølge Claus Egge er de løsninger, som leverandørerne står bag, rettet mod en enkelt datatype. En fuldblods ILM-løsning dækker derimod over alle datatyper i en virksomhed.

- En komplet ILM-løsning skal dække det hele. Der bør ikke være data, der er uden for ILM-systemets kontrol. Noget af det mest omtalte for tiden er e-mail-arkivering. E-mail-arkivering kan komme til at fungere rigtig godt, men det er kun e-mail, som håndteres, siger Claus Egge.

Kender ikke rigtige værktøjer

Han fortæller samtidig, at han ikke kender nogle værktøjer, der spænder over alle de forskellige operativsystemer og storage-systemer, der er på markedet.

Claus Egge er dog optimist, og han mener, at de er på vej.

Hans optimisme ser ud til at være begrundet, hvis man læser tallene i en endnu ikke offentliggjort IDC-rapport.

Tendensen er tydelig

Ingen af de eksperter eller analyseinstitutter, der er blevet adspurgt, har konkrete tal på antallet af ILM-løsninger, der er på vej.

Vil man have en indikation om hvad der er i sigte, må man ty til undersøgelser på relaterede områder.

IDC har i en endnu ikke offentliggjort rapport spurgt 600 nordiske it-chefer om deres planer for storage resource management.

Storage resource management (SRM) er på mange områder meget nær beslægtet men ILM og er i øjeblikket noget af det tætteste, man komme på begrebet.

SRM er en integreret teknologi til sikring af høj tilgængelighed til missionskritiske data, optimering af storage-ressourcer og reduktion af de samlede omkostninger til storage-ressourcer i netværket.

Svaret i rapporten er, at 80 procent af de adspurgte enten allerede er i gang med at implementere en SRM-løsning eller har planer om at gøre det inden for de næste tre år.

37 procent svarede at de allerede har en løsning, 11 procent er i gang med arbejdet, og de resterende 32 procent har det som punkt på dagsordenen.

Samtidig vurderer IDC, at udgifterne til storage-løsninger i alene i Danmark vil antage en størrelse på 48 millioner euro i det kommende år.

Vil stige med 8,2 proocent om året

Tallet forventes at stige med 8,2 procent om året over de næste fem år. Det er igen en klar indikation på, at storage-området er højt prioriteret.

Claus Egge mener ligeledes, at den store aktivitet inden for staten og e-mail-arkivering er to solide motorer, der nok skal drive processen i retning af fuldblods ILM-løsninger i Danmark inden for ganske kort tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere