EU-slinger en hæmsko for Google og Microsoft

It-giganter som Google, Microsoft og Intel får i disse år at føle, at de ikke driver forretning i Europas Forenede Stater, men i mere end 25 selvstændige nationer.

ComputerViews: En domstol i Belgiens hovedstad Bruxelles har dømt Google til at fjerne links til en række belgiske aviser fra den lokale udgave af tjenesten Google News, hvor brugerne kan vælge at se links fra aviser og nyhedstjenester over hele verden.

Den belgiske domstol fandt, at Google bryder landets love om ophavsret og kræver linkene fjernet – ellers vanker der en bøde på en million euro hver dag.

Lige nu er en lignende sag i gang i Frankrig, og den europæiske udgiverforening er også ude med riven efter Google-links til indhold i forskellige medier.

Det hedder jo ikke Europas Forenede Stater

Teknisk set bygger lovgivningen om ophavsret i Belgien på et EU-direktiv og skulle derfor sikre Google lignede sagsanlæg på tværs af de 25 medlemslande af den Europæiske Union.

Men den Europæiske Union er ikke Europas Forenede Stater men 25 medlemslande.

Og arbejdet med det juridiske rammeværk, som udgør den Europæisk Union, har slet ikke nået en form eller modenhed, der gør det lysende klart, hvor politikerne i de 25 lande ønsker at grænserne skal gå for de globale forretningsmodeller.

Denne særlige europæiske kultur har Microsoft og Intel fået at føle på konkurrenceområdet.

I modsætning til USA, hvor konkurrencesager starter og slutter ved domstolene, begynder konkurrencesager i Europa med en undersøgelse foretaget af EU-Kommissionens konkurrencedirektorat, som under indflydelse af skiftende politisk udpegede kommissioner afsiger kendelser, der så kan ankes til fællesskabets domstol.

Microsoft befinder sig både i første og sidste del af dette forløb af en konkurrencesag.

I 2004 erklærede EU-Kommissionen Microsoft skyldig i brud på de europæiske konkurrenceregler, hvilket Microsoft ankede.

Og nu er EU-Kommissionen så begyndt at undersøge, om det nye Windows Vista også udgør et konkurrenceproblem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere