Comverse-topchef løsladt på kaution i Namibia

Den tidligere topchef for Comverse, Jacob Alexander, er blevet løsladt på kaution i Namibia, efter han blev anholdt efter sin flugt fra USA til først Israel, siden Sri Lanka. Han risikerer nu 25 år i skyggen.

Den tidligere topchef for software-selskabet Comverse, Jacob "Kobi" Alexander, er blevet løsladt fra fængsel i Namibia, hvor han i sidste måned blev anholdt efter anmodning fra amerikanske FBI.

Det skete, efter han i august forsvandt sporløst, efter han var blevet sigtet for fup med aktie-optioner i Comverse.

Den 54-årige Jacob Alexander - der er israels statsborger - blev siden sporet til blandt andet Israel og Sri Lanka, inden han dukkede op i afrikanske Namibia, hvor han dernæst blev anholdt.

Risikerer 25 års fængsel

Ifølge Financial Times risikerer den tidligere topchef op 25 års fængsel, hvis han kendes skyldig i alle anklagerne om aktie-fup, pengevask og andre ting.

Ifølge de amerikanske myndigheder har Jacob Alexander tilbudt en anden Comverse-direktør flere millioner dollar for at tage skraldet i selskabets fup med aktie-optioner, der angiveligt gjorde, at Jacob Alexander selv scorede et betragteligt beløb.

Inden han forsvandt overførte den tidligere direktør godt 340 millioner kroner til en konto i Israel. Han har angiveligt efterfølgende overført en del af pengene til en konto i Namibia, hvor han tidligere har fået en to års arbejdstilladelse.

Comverse blev grundlagt i Israel i 1980'erne, og selskabet er fortsat højt profileret i Israel, hvor en stor del af udviklingsarbejdet finder sted.

Ifølge tiltalen scorede Jacob Alexander sammen med tidligere finansdirektør David Kreinberg og tidligere toprådgiver William Sorin tilsammen godt 50 millioner kroner ved at ændre udstedelses-datoerne på en stribe aktieoptioner udstedt mellem 1998 og 2001 til datoer, hvor aktien blev handlet til en lavere pris.

Sagen kom for dagens lys i forbindelse med de amerikanske myndigheders efterforskning af op mod 100 teknologi-selskabers fup med aktie-optioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere