Sikkerhedsfirmaer smider med sten i glashuset

Et nyt slagsmål mellem Microsoft og konkurrenter, der klager deres nød over konkurrenceforvridning er i gang. Symantec og McAfee håber på hjælp fra europæiske embedsmænd.

ComputerViews: Endnu en udgave af lystspillet ”konkurrerende it-virksomheder rotter sig sammen i forsøget på at give Microsoft et lag høvl” opføres nu på den globale it-markedsplads.

Igennem 16 års monopolsager mod Microsoft har konkurrenter i alle afskygninger stillet op i vidneskranker, foran politikere og i avisspalter – langt de fleste af dem med en indgroet frygt for, at verdens største softwarehus ville bruge sin markedsdominans til at tromle henover dem.

Nu ser det ud som om Symantec og McAfee har fået sved på panden.

De to dominerende leverandører af virusværn og brandmure til beskyttelse af almindelige pc-brugeres og virksomheders aktiviteter på internettet, står nu frem og beskylder Microsoft for bevidst at have undladt at fortælle om de reelle sikkerheds funktionaliteter i den nye udgave af Windows Vista, som formodentlig rammer markedet inden længe.

McAfee gav sin udlægning af sagen i en helsides annonce i Financial Times i sidste uge.

Og både McAfee og Symantec har haft repræsentanter i Europa for at klage deres nød til de konkurrence-myndigheder, der lige nu er ved at undersøge om de skal udvide den verserende konkurrencesag mod Microsoft om Windows XP med et Vista-kapitel.

Sten i et glashus

Men Symantec og McAfee smider med sten i glashuset.

Nok er muligheden stor for, at Microsoft i Windows Vista rent faktisk tager sikkerhed alvorligt og leverer et ordentligt produkt, der bedre kan hjælpe brugerne med at holde virtuelle ballademagere og cyberkriminelle i skak.

Men hele konflikten om, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der blokerer for andre applikationer (ligegyldigt om det er sikkerhedsapplikationer) risikerer at vende direkte tilbage i ansigtet på de to sikkerhedsgiganter, der jævnligt får brok fra deres mindre konkurrenter og andre softwareleverandører.

Og så har vi slet ikke nævnt opfattelsen af sikkerheds-branchen blandt de mange brugere, der bare opgraderer hvert eneste år i en slags terrorbalance, hvor man håber betalingen til store sikkerhedshuse beskytter en mod nettets ondskab.

ComputerViews er en ny analyseform herhjemme. Læs mere om ideen bag ComputerViews her

Hvis du har forslag eller kommentarer til emner, som du mener, at ComputerViews bør tage op til kritisk behandling, så send os en e-mail på computerviews@cw.dkdk.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Consultant - Finance, Insurance, Pension

Azets Insight A/S

QA Test Analyst

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer til nyudviklede systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere