Ekspert: Al blokering af Allofmp3.com kan omgås

Fogedrettens angivelser på, hvordan internetudbyderen Tele2 kan blokere for adgangen til Allofmp3.com, er ikke holdbare. Alle de angivne metoder kan omgås, mener sikkerhedsekspert.

Det er ikke muligt at blokere effektivt for brugernes adgang til musiktjenesten Allofmp3.com.

Det mener sikkerhedseksperten Hasse Olsson fra CA's sikkerheds-division, som således bakker op om de holdninger, som internetudbyderne giver udtryk for.

- Det vil være en håbløs opgave uanset hvilke midler, man tager i brug. Man kan ikke lukke effektivt for adgangen, lyder det fra Hasse Olsson.

Fogedretten har gjort det op til internetudbyderen Tele2 selv at vælge, hvilken blokering selskabet vil sætte i værk. Tele2 har valg en løsning via DNS, hvilket ikke undrer Hasse Olsson.

- Internetudbyderen har direkte adgang til DNS-systemet og derfor er det klart den nemmeste og hurtigste løsning. Men løsningen er langt fra effektiv og kan nemt omgås, siger han.

Fire metoder til blokering
I fogedrettens kendelse oplyses fire eksempler på, hvordan en blokering kan gennemføres.

Metoderne er baseret på oplysninger fra Antipiratgruppen, der har forespurgt en ekstern virksomhed om mulighederne for at lukke for adgangen til en bestemt webside.

DNS-blokering er en af disse metoder, mens de tre øvrige er en hardware- og/eller software-blokering ved at filtrere kundernes trafik til webstedet, at filtrere trafikken gennem en såkaldt proxy-server eller en blokering på IP-niveau, hvor webstedets IP-adresse lægges ind i et filter i internetudbyderens routere.

Ingen af disse metoder er dog 100 procent effektive, mener Hasse Olsson.

- Allofmp3.com kan jo vælge at lege med ved at ændre IP-adresse eller domænenavn. Sker det tit, vil det blive helt umuligt at holde trit med for dem, der ønsker at blokere for webstedet, siger Hasse Olsson.

For Allofmp3.com vil det naturligvis være en afvejning af, hvor væsentlige webstedet anser de danske kunder for at være for forretningen, og hvor svært man vil gøre det for brugerne at finde frem til webstedet.

- Det bliver i sagens natur sværere for brugerne at finde frem til webstedet, hvis det konstant ændrer IP-adresse eller navn, uddyber CA’s sikkerhedsekspert.

Luk Allofmp3.com i Rusland
Hasse Olsson undrer sig over, at man vælger at pålægge internetudbyderne en opgave, der er tæt på at være umulig.

- Den eneste effektive løsning er at gå så tæt på kilden som muligt. Det vil i denne her sag betyde, at man burde forsøge at få lukket Allofmp3.com i Rusland. Det er det eneste, der vil virke 100 procent, mener Hasse Olsson.

Dette synspunkt deles af flere internetudbydere, herunder Telia Stofa, der foreløbig har valgt at forholde sig passivt til sagen.

Telia Stofa-kunderne har således stadig adgang til Allofmp3.com.

- Indtil videre afventer vi en eventuel henvendelse om at lukke for adgangen til Allofmp3.com. Hvis det bliver op til os, hvordan vi blokerer kundernes adgang, vil vi helt sikkert vælge at blokere via DNS, men det eneste rigtigt effektive er at lukke for kilden, siger Telia Stofas tekniske direktør, Kaj Skov.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik
Amazon har længe barslet med et indtog på det nordiske marked, og onsdag morgen begyndte invasionen, da den amerikanske gigant slog dørene op for sin spritnye svenske markedsplads.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.