Domæne-svindlere i kødet på IDC

Pas på smarte sælgere, der vil have dig til at købe domænenavne, som ligner dit eget, men med andre endelser som .com eller .net, lyder advarslen fra IDC-direktør Per Andersen, der selv er blevet forsøgt narret.

Analysehuset IDC Nordic blev i torsdags ringet op af en sælger, der for en høj pris ville sælge IDC nogle IDC-domæner, som virksomheden ikke selv har registreret.

- Sælgeren fra det engelske firma Horizon Interweb fortalte, at han havde fået en henvendelse fra et dansk firma, der ønskede at registrere idcnordic.com, idcnordic.net og afarter heraf, og om vi havde noget imod det, siger Per Andersen, administrerende direktør for analysehuset IDC Nordic.

Det egentlige budskab

Det havde Per Andersen en del imod, men efter lidt snak frem og tilbage kom sælgeren frem til sit egentlige budskab:

- Firmaet Horizon Interweb ville tilbyde os disse domæner før det danske firma til en pris af 10.000 kroner for 10 år, siger Per Andersen.

Han tjekkede sagen og fandt ud af dels, at der var tale om et fupnummer, dels at det ikke er ulovligt.

Fremgangsmåden for Horizon og andre lignende organisationer er simpel og ligetil.

Hjemmesiden horizoninterweb.com blev registreret 12. september 2006, men de egentlige ejere af hjemmesiden skjuler sig bag funktionen Whoisguard, der beskytter domæne mailadresser mod spam.

Horizon fortæller på hjemmesiden, at selskabet er et "akkrediteret medlem af organisationen "Against Internet Fraud Foundation" så vel som en akkrediteret registrant af "Domain Name Council of Europe."

Fup og fiduser

Den finansielle hjemmeside Moneyweb har kigget nærmere på foretagendet og fundet ud af, at de organisationer, som Horizon bruger for at gøre sig respektabel, slet ikke eksisterer.

- Jeg tror ikke, at selskabet bryder nogen lov, men det er bestemt ikke en særlig etisk orienteret forsamling, siger Calvin Brown, finansdirektør for den sydafrikanske domæneregistrant Uniform til Moneyweb.

Anbefalingerne fra flere eksperter på området lyder, at man skal ignorere de påtrængende domænehajer, hvis man ejer det domæne, man har brug for.

Risikoen for at de rent faktisk registrerer de tilbudte domæner, er meget lille, er vurderingen.

Skulle det alligevel ske, og har man selv et registreret varemærke med navnet, så lad de juridiske kanoner og kom med trusler om en retssag.




IT-JOB

Infomedia A/S

Head of IT Operations

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager med agilt mindset

Netcompany A/S

Software Developer

IT & Co ApS

IT-tekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere