Domæne-svindlere i kødet på IDC

Pas på smarte sælgere, der vil have dig til at købe domænenavne, som ligner dit eget, men med andre endelser som .com eller .net, lyder advarslen fra IDC-direktør Per Andersen, der selv er blevet forsøgt narret.

Analysehuset IDC Nordic blev i torsdags ringet op af en sælger, der for en høj pris ville sælge IDC nogle IDC-domæner, som virksomheden ikke selv har registreret.

- Sælgeren fra det engelske firma Horizon Interweb fortalte, at han havde fået en henvendelse fra et dansk firma, der ønskede at registrere idcnordic.com, idcnordic.net og afarter heraf, og om vi havde noget imod det, siger Per Andersen, administrerende direktør for analysehuset IDC Nordic.

Det egentlige budskab
Det havde Per Andersen en del imod, men efter lidt snak frem og tilbage kom sælgeren frem til sit egentlige budskab:

- Firmaet Horizon Interweb ville tilbyde os disse domæner før det danske firma til en pris af 10.000 kroner for 10 år, siger Per Andersen.

Han tjekkede sagen og fandt ud af dels, at der var tale om et fupnummer, dels at det ikke er ulovligt.

Fremgangsmåden for Horizon og andre lignende organisationer er simpel og ligetil.

Hjemmesiden horizoninterweb.com blev registreret 12. september 2006, men de egentlige ejere af hjemmesiden skjuler sig bag funktionen Whoisguard, der beskytter domæne mailadresser mod spam.

Horizon fortæller på hjemmesiden, at selskabet er et "akkrediteret medlem af organisationen "Against Internet Fraud Foundation" så vel som en akkrediteret registrant af "Domain Name Council of Europe."

Fup og fiduser
Den finansielle hjemmeside Moneyweb har kigget nærmere på foretagendet og fundet ud af, at de organisationer, som Horizon bruger for at gøre sig respektabel, slet ikke eksisterer.

- Jeg tror ikke, at selskabet bryder nogen lov, men det er bestemt ikke en særlig etisk orienteret forsamling, siger Calvin Brown, finansdirektør for den sydafrikanske domæneregistrant Uniform til Moneyweb.

Anbefalingerne fra flere eksperter på området lyder, at man skal ignorere de påtrængende domænehajer, hvis man ejer det domæne, man har brug for.

Risikoen for at de rent faktisk registrerer de tilbudte domæner, er meget lille, er vurderingen.

Skulle det alligevel ske, og har man selv et registreret varemærke med navnet, så lad de juridiske kanoner og kom med trusler om en retssag.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.