Skiftedag: YouTube endeligt slugt af Google

It-giganten Google har tirsdag afsluttet indkøbet af videodelingssiden Youtube. Handelen sætter ny rekord for værdien af sider med brugergenereret indhold.

Google offentliggjorde tirsdag at firmaet har afsluttet købet af YouTube, som søgegiganten har betalt 9,6 milliarder kroner for.

Beløbet sætter ny prisrekord for værdien af internetsider med brugergenereret indhold.

Handelen inkluderer de omkring 87 millioner kroner fondsmidler, som Google har stillet til rådighed for YouTube mellem underskrivelsen af købsaftalen i begyndelsen af oktober og afslutningen af købet.

100 millioner klip om dagen
YouTube er vokset eksplosivt I løbet af det sidste år og har været pioner på markedet for videodeling, som gør det muligt for brugerne at vise videoklip for hinanden. Ifølge Youtube selv viser sitet mere end 100 millioner videoklip hver dag.

Imidlertid skyldes sidens popularitet også muligheden for at se en bred vifte af ophavsretsbeskyttede tv-programmer og musikvideoer, som rettighedshaverne kræver kompensation for.

Sætter penge til side til sagsanlæg
Kilder i medieindustrien har i de seneste uger fortalt, at en del af det beløb, som Google nu betaler for YouTube, vil blive brugt til at indgå forlig i potentielt kommende sagsanlæg mod siden.

Imens har både Google og Youtube fortalt, at de er i fuld gang med at indgå aftaler med videoproducenter, som vil give dem muligheder for at få del i overskuddet, når den slags indhold optræder på sitet


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Bording Data A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

03. maj 2018 | Læs mere


Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

15. maj 2018 | Læs mere


EU persondataforordníngen: Få styr på de kritiske aftaler og undgå kostbare fejl

Aftalerne mellem din virksomhed og eksterne databehandlerne er ikke blot essentielle for en succesfuld implementering af Persondataforordningen – men styrer også ansvar og aftaler mellem dig og dine partnere. På denne halvdagskonference får du styr på de vigtigste principper og aftaletyper, så du styrer uden om faldgruberne.

24. maj 2018 | Læs mere


Premium
KMD og NNIT bliver sat til vægs i stor leverandør-undersøgelse: Leverer ikke på niveau med konkurrenterne
KMD og NNIT halter langt efter de internationale konkurrenter på outsourcingområdet. KMD skraber bunden, mens NNIT akkurat rammer et middelniveau. "De danske leverandører leverer ikke på niveau med deres konkurrenter," mener ekspert. Her kan du se, hvordan de danske og nordiske outsourcingkunder vurderer deres leverandører. Listen toppes af tre udenlandske leverandører.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.