Fagforeninger raser mod A.P. Møller

Svineri. Det er reaktionen fra faglig chef Finn Hansen hos SamData på, at Danmarks største virksomhed, A.P. Møller - Mærk, binder medarbejdere med hemmelige aftaler.

Kritikken fra fagforeningerne hagler ned over Danmarks største virksomhed.

Det sker efter Computerworld i dag afslørede, at A.P. Møller-Mærsk har en hemmelig jobkartel-aftale med IBM om ikke at ansætte hinandens medarbejdere.

De ansatte er aldrig blevet informeret om aftalen.

Jeg er forarget

– Jeg er forarget. Men det værste er næsten, at jeg ikke er specielt overrasket. Det er noget værre svineri. Og det er sådan set ligegyldigt, hvem det er, der indgår de her aftaler, siger faglig leder Finn Hansen fra SamData.

– Han (red. Mærsk Mckinney Møller) er en gylden krone, der tækkes kongehuset. Men han burde vel koncentrere sig om at fjerne aftalerne, fortsætter Finn Hansen.

Andre fagforeninger peger også på, at problemet ikke blot er antallet af personer, der er underlagt aftalen.

Det drejer sig lige så meget om det signal, der sendes til de mangede mange virksomheder, der ser op til A.P. Møller – Mærsk, lyder det.

– Mange virksomheder vil jo tænke, at det er okay at gøre sådan noget, når regelrette Mærsk gør det, siger faglig sekretær Hanne Lykke Jespersen fra Prosa.

Og afsløringen af denne hidtil største kendte aftale om jobkarteller illustrerer da også, at omfanget af aftalerne er enormt.

– Det er fortsat kun toppen af isbjerget vi ser. Derfor bliver beskæftigelsesministeren simpelthen nød til at skride ind overfor det med lovgivning, sig mener Hanne Lykke Jespersen.

Det tilslutter pressechef Michael Krag-Svendsen fra Business Denmark sig.

Han mener, at der er brug for en god og grundig hovedrengøring.

– Aftalerne er så indgroet en del af erhvervslivet, at ingen kan sige sig fri. Det er utroligt svært at komme til livs. Derfor må ministeren på banen, siger han

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra A.P. Møller-Mærsk til fagforeningernes kritik – eller den hemmelige aftale selskabet har med IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere