Artikel top billede

Hackere glæder sig til at tage fat iPhone

Sikkerhedsfolk øjner store sikkerhedsproblemer i Apple-telefonen iPhone. Det vil gå galt, hvis man placerer OS X på et nyt og uprøvet trådløst-baseret apparat, lyder vurderingen.

Det er ikke kun teknologi-glade mennesker, der ser frem til at kunne stifte nærmere bekendtskab med Apples nye iPhone. Også hackerne venter spændt, skriver den amerikanske version af Computerworld.

Blot få timer efter, at Apple-topchef Steve Jobs i sidste uge præsenterede den længe ventede telefon, blev iPhonen diskuteret livligt på Dailydave-diskussionslisten, der er et populært sted at debattere sikkerheds-relaterede emner.

Meget af diskussionen handlede ifølge Computerworld US om den processor, som Apple angiveligt har anvendt.

Den er følsom overfor angribere, der kan afvikle en kodestump - en såkaldt shellcode - i hukommelsen og derved tildele sig rettigheder på maskinen.

Malware

- Det vil medføre visse sikkerheds-problemer, hvis telefonen virkelig skal køre på OS X. Det drejer sig om for eksempel misbrug af de trådløse muligheder samt anbringelse af malware i en større skala, lyder det fra en hacker med kodenavnet LMH i en email til Computerworld US.

Han er med i Month of Apple Bugs-projektet, hvor en gruppe sikkerhedsfolk dagligt i en måned vil løfte sløret for en sikkerhedsbrist hos Apple.

Ifølge LMH vil iPhonen kunne blive genstand for mange typer angreb, fordi den vil komme til at indeholde en hel vifte af avancerede funktioner.

De vil eksempelvis kunne tælle OS X samt Apple-protokollen Bonjour - alt sammen spændt op på en trådløs forbindelse.

- Det vil kunne skabe en masse rod, men det er selvfølgelig stadigvæk kun spekulationer, indtil der foreligger tekniske specifikationer, lyder det fra LMH.

Nemt at finde sårbarheder

Sikkerheds-eksperten Davis Maynor glæder sig også til at få fat i en iPhone.

Han peger på, at apparatet vil være nyt og relativt utestet og samtidig køre på et kendt styresystem. Derfor vil hackere have rigtigt gode muligheder for at finde og udnytte sikkerhedshuller.

- Det er mit indtryk, at iPhone blive en af de nemmere enheder at finde sårbarheder i, siger han.

Kaspersky Lab vurderer, at hackernes interesse afhænger af iPhones popularitet. Bliver iPhonen lige så populær som iPod, vil den "blive det foretrukne mål for udviklere af mobil malware", vurderer Kaspersky Lab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere