Krak: Måske har vi fejlet i sag om dybe link

Kortfirmaet Krak har fejlet i sagen mod Kennel Kaarup, fordi indehaveren ikke er momsregistreret. Sagen kan koste selskabet kunder, erkender en direktør fra Krak, som dog nægter, at undersøge hjemmesider systematisk for deeplinks.

Direktør for Kraks kort & data, Peter Sejer Dypevåg erkender, at regningen til hobby-virksomheden Kaarup Kennelklub måske aldrig når frem.

Det skyldes ifølge direktøren, at Krak ikke vil tage penge fra private brugeres deeplinks.

Og da Per Kaarup ikke er momsregistret, vil Krak undersøge, om selskabet har begået en fejl.

- Vi har begået en fejl, hvis han er privat. Det vil jeg kigge på i løbet i dagen, siger Peter Sejer Dypevåg.

- Hvorfor har I overhovedet en service, hvor man kan bruge til at deeplinke, hvis den kan misbruges?

- Alle private må meget gerne bruge vores deeplinks. Men inden for erhvervsbrug har vi tillagt brugen nogle ekstra services – og det koster penge.

Det er jo tit sådan, at man finansierer sin brug på nettet, som mange opfatter som gratis, med nogle ydelser til erhvervslivet.

Men vi vil gerne beholde servicen, da det er annoncørerne, der ligger en masse penge på sitet samt de løsninger vi laver til erhvervslivet.

- Er det ikke ret nærliggende at deeplinke til adresser via krak.dk?

- Jo, det må man også godt, hvis man ikke udnytter det i en kommerciel sammenhæng.

- Hvorfor gør I det ikke helt umuligt?

- Det kan da godt være, at vi har brug for at revurdere vores måde at gøre tingene på.

Krak mister markedsandele
- Tror du ikke, at folk vil benytte sig af en masse konkurrenter, når man ikke kan bruge krak.dk til dette her?

- Jo, det kan godt være.

- Mister I kunder på denne her sag?

- Det er et godt spørgsmål. Vi tror stadig, at vores kortkvalitet er noget, som folk vil betale for. Hvordan vores forretningsmodel udvikler sig er et godt spørgsmål, og det sidder vi med nogle overvejelser om lige nu. Det knytter sig ikke lige til denne sag, men mere generelt om, hvad der skal koste penge og hvad skal være gratis.

- Hvad gør I, hvis sagen ender med en retssag?

- Det gør det ikke, hvis han er privat person.

- Hvad hvis han har en hobbyvirksomhed, hvor han tjener lidt lommepenge?

- Så gør vi heller ikke noget. Vi taler om kommerciel anvendelse, altså virksomheder.
- Og hvor går grænsen til en virksomhed?

- Ja, det er et godt spørgsmål. Grænsen går der, hvor man har et cvr-nummer. Så hvis han ikke har et cvr-nummer, så må han hellere end gerne gøre brug af deeplinket.

Mystisk cvr-nummer
Per Kaarup er ikke momsregistreret. Også selv om krak.dk angiver Per Kaarups Kennel Kaarup som et firma med cvr-nummeret 10000009.

- Jeg ved ikke, hvor de har de oplysninger fra. Og desuden har de også opgivet mit arbejdsnummer, som ellers er kun er tilgængeligt på min hjemmeside. Det er ret irriterrende, siger Per Kaarup.

De oplysninger ved Krak ikke, hvor kommer fra.

- Vi får oplysningerne fra forskellige kilder - blandt andet fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og teleselskaber, siger Peter Sejer Dypevåg fra Krak.

Han understreger, at Krak ikke gennempløjer hjemmesider systematisk for at undersøge og udnytte siderne med hensyn til en ekstraregning for brugen af deeplinks.

- Vi bliver gjort opmærksomme på den slags uregelmæssigheder ved private henvendelser. Og så kan vi se i vores system, hvor folk kommer fra, inden de havner på krak.dk, forklarer han.

Men den melding tror Per Kaarup ikke på.

- Siden klokken tolv i dag er min indbakke blevet oversvømmet, og jeg har fået omkring 40 mails, hvoraf nogen har prøvet præcis det samme som mig, forklarer han til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.