Krak: Måske har vi fejlet i sag om dybe link

Kortfirmaet Krak har fejlet i sagen mod Kennel Kaarup, fordi indehaveren ikke er momsregistreret. Sagen kan koste selskabet kunder, erkender en direktør fra Krak, som dog nægter, at undersøge hjemmesider systematisk for deeplinks.

Direktør for Kraks kort & data, Peter Sejer Dypevåg erkender, at regningen til hobby-virksomheden Kaarup Kennelklub måske aldrig når frem.

Det skyldes ifølge direktøren, at Krak ikke vil tage penge fra private brugeres deeplinks.

Og da Per Kaarup ikke er momsregistret, vil Krak undersøge, om selskabet har begået en fejl.

- Vi har begået en fejl, hvis han er privat. Det vil jeg kigge på i løbet i dagen, siger Peter Sejer Dypevåg.

- Hvorfor har I overhovedet en service, hvor man kan bruge til at deeplinke, hvis den kan misbruges?

- Alle private må meget gerne bruge vores deeplinks. Men inden for erhvervsbrug har vi tillagt brugen nogle ekstra services – og det koster penge.

Det er jo tit sådan, at man finansierer sin brug på nettet, som mange opfatter som gratis, med nogle ydelser til erhvervslivet.

Men vi vil gerne beholde servicen, da det er annoncørerne, der ligger en masse penge på sitet samt de løsninger vi laver til erhvervslivet.

- Er det ikke ret nærliggende at deeplinke til adresser via krak.dk?

- Jo, det må man også godt, hvis man ikke udnytter det i en kommerciel sammenhæng.

- Hvorfor gør I det ikke helt umuligt?

- Det kan da godt være, at vi har brug for at revurdere vores måde at gøre tingene på.

Krak mister markedsandele

- Tror du ikke, at folk vil benytte sig af en masse konkurrenter, når man ikke kan bruge krak.dk til dette her?

- Jo, det kan godt være.

- Mister I kunder på denne her sag?

- Det er et godt spørgsmål. Vi tror stadig, at vores kortkvalitet er noget, som folk vil betale for. Hvordan vores forretningsmodel udvikler sig er et godt spørgsmål, og det sidder vi med nogle overvejelser om lige nu. Det knytter sig ikke lige til denne sag, men mere generelt om, hvad der skal koste penge og hvad skal være gratis.

- Hvad gør I, hvis sagen ender med en retssag?

- Det gør det ikke, hvis han er privat person.

- Hvad hvis han har en hobbyvirksomhed, hvor han tjener lidt lommepenge?

- Så gør vi heller ikke noget. Vi taler om kommerciel anvendelse, altså virksomheder.
- Og hvor går grænsen til en virksomhed?

- Ja, det er et godt spørgsmål. Grænsen går der, hvor man har et cvr-nummer. Så hvis han ikke har et cvr-nummer, så må han hellere end gerne gøre brug af deeplinket.

Mystisk cvr-nummer

Per Kaarup er ikke momsregistreret. Også selv om krak.dk angiver Per Kaarups Kennel Kaarup som et firma med cvr-nummeret 10000009.

- Jeg ved ikke, hvor de har de oplysninger fra. Og desuden har de også opgivet mit arbejdsnummer, som ellers er kun er tilgængeligt på min hjemmeside. Det er ret irriterrende, siger Per Kaarup.

De oplysninger ved Krak ikke, hvor kommer fra.

- Vi får oplysningerne fra forskellige kilder - blandt andet fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og teleselskaber, siger Peter Sejer Dypevåg fra Krak.

Han understreger, at Krak ikke gennempløjer hjemmesider systematisk for at undersøge og udnytte siderne med hensyn til en ekstraregning for brugen af deeplinks.

- Vi bliver gjort opmærksomme på den slags uregelmæssigheder ved private henvendelser. Og så kan vi se i vores system, hvor folk kommer fra, inden de havner på krak.dk, forklarer han.

Men den melding tror Per Kaarup ikke på.

- Siden klokken tolv i dag er min indbakke blevet oversvømmet, og jeg har fået omkring 40 mails, hvoraf nogen har prøvet præcis det samme som mig, forklarer han til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.