Danske Bank øger sikkerheden efter kode-kaos

Danske Bank strammer op på login-sikkerhed fra februar. Nu skal kunderne kunne vælge, om gamle passwords skal virke eller ej.

Danske Bank koncernen strammer nu op på sikkerheden på koncernens netbanker.

Det sker efter, at Computerworld har afsløret, at koncernens 1,2 millioner kunder i BG Bank, Danske Bank, Danica Pension og en række datterselskaber uden problemer kan logge på lønkonti og personlige oplysninger med gamle kodeord og tilhørende nøglefiler.

Med stramningen af sikkerheden bliver det nu muligt for koncernens 1,2 milloner netkunder at vælge at sætte alle tidligere nøglefiler ud af kraft, hvilket gør gamle passwords ubrugelige.

Kan låses til fysisk pc
Samtidig får kunderne nu mulighed for at låse deres nøglefil til en fysisk pc.

Det gør stjålne nøglefiler ubrugelige på en fremmed pc.

- Det er en ændring, som vi har arbejdet på, fordi vi kan se at risikoen stiger, siger Poul Otto Schousboe, som er koncern-sikkerhedschef hos Danske Bank

Låst nøgle med mulighed for flytning
Ifølge Poul Otto Schousboe er der tale om en ny måde at gribe tingene an på.

Det bliver eksempelvis muligt for kunderne at flytte nøglefilen rundt mellem flere computere, selv om kunden vælger at låse nøglefilen til den fysiske pc

- Det vil ske ved hjælp af et skærmbillede, hvor man kan flytte den til en anden maskine, siger Poul Otto Schousboe.

Det er en mulighed, som både eksperter og banker finder vigtig, fordi de ser mobiliteten som et vigtigt parameter for kunderne.

Ifølge sikkerhedschefen vil kunder, som kun bruger den samme pc til netbank, i realiteten ikke opdage ændringen.

Men bruger man forskellige computere, vil man opleve en lille ændring i det såkaldte dialog-flow som kunden ser på skærmen.

Samtidig tilbyder Danske Bank fremover kunderne at slå alle eventuelt eksisterende nøglefiler ihjel i forbindelse med fornyelse af kodeord.

Kan slå nøgler ihjel
- Vi går ind og skifter indholdet af nøglefilen ud. Det betyder, at ekstra nøgleudgaver af den samme nøgle bliver ubrugelig, siger Poul Otto Schousboe.

Udrulningen af bankgigantens forhøjede sikkerhed begynder 7. februar i år, og kommer efter at Forbruger-ombudsmanden kort før jul bad Danske Bank om at redegøre for login-sikkerheden hos Danske Bank og BG Bank.

Danmarks næststørste bank, konkurrenten Nordea, oplevede i sidste uge et digitalt røveri med et udbytte på otte millioner kroner i Sverige. Et angreb som sikkerhedsgiganten McAfee kalder "det største internetkup" til dato.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Apples Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben / Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy / Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma / Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben. Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy. Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma. Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner. Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter og så har HP udnævnt Edgemo til årets danske partner.

Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion
1 Spiltest: The Division 2 lever op til de høje forventninger
Er dit nye job inden for it-support? Find dit nye job her blandt 10 udvalgte annoncer fra it-jobbank
Svindel med din telefon: Her er de kriminelles nyeste metoder, som du skal holde øje med
Morgen-briefing: Mellem 200 og 600 millioner Facebook-passwords opbevaret uden kryptering / Vestager ikke kandidat til en kommende EU-toppost / Porsches el-bil på hemmeligt besøg i Købenavn fanget på foto
1 Vestager bekræfter: Er i spil til EU-topposter
2 Morgen-briefing: Englænderne skal finde porno-passet frem / Regeringen, KL og Danske Regioner etablerer digitaliseringspagt / Er din printer gammel og dyr? / Volvos nye nøgle sænker teenageknægtens fart


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Her er alt hvad du skal være opmærksom på ved den Microsoft cloud-baserede suite
Microsoft Office 365 fortsætter med at blive bedre og bedre og Office 365's kommercielle indtjening alene er steget med 38% i Q4 i 2018. Dette er måske ikke så overraskende, med styrken og fleksibiliteten in mente, men mange organisationer er stadig uvidende om begrænsningerne af Office 365, specielt når det gælder backup. I dette whitepaper kigger vi nærmere på, hvorfor Litigation Hold er en rigtig dårlig idé at bruge som backup.