Danske Bank øger sikkerheden efter kode-kaos

Danske Bank strammer op på login-sikkerhed fra februar. Nu skal kunderne kunne vælge, om gamle passwords skal virke eller ej.

Danske Bank koncernen strammer nu op på sikkerheden på koncernens netbanker.

Det sker efter, at Computerworld har afsløret, at koncernens 1,2 millioner kunder i BG Bank, Danske Bank, Danica Pension og en række datterselskaber uden problemer kan logge på lønkonti og personlige oplysninger med gamle kodeord og tilhørende nøglefiler.

Med stramningen af sikkerheden bliver det nu muligt for koncernens 1,2 milloner netkunder at vælge at sætte alle tidligere nøglefiler ud af kraft, hvilket gør gamle passwords ubrugelige.

Kan låses til fysisk pc
Samtidig får kunderne nu mulighed for at låse deres nøglefil til en fysisk pc.

Det gør stjålne nøglefiler ubrugelige på en fremmed pc.

- Det er en ændring, som vi har arbejdet på, fordi vi kan se at risikoen stiger, siger Poul Otto Schousboe, som er koncern-sikkerhedschef hos Danske Bank

Låst nøgle med mulighed for flytning
Ifølge Poul Otto Schousboe er der tale om en ny måde at gribe tingene an på.

Det bliver eksempelvis muligt for kunderne at flytte nøglefilen rundt mellem flere computere, selv om kunden vælger at låse nøglefilen til den fysiske pc

- Det vil ske ved hjælp af et skærmbillede, hvor man kan flytte den til en anden maskine, siger Poul Otto Schousboe.

Det er en mulighed, som både eksperter og banker finder vigtig, fordi de ser mobiliteten som et vigtigt parameter for kunderne.

Ifølge sikkerhedschefen vil kunder, som kun bruger den samme pc til netbank, i realiteten ikke opdage ændringen.

Men bruger man forskellige computere, vil man opleve en lille ændring i det såkaldte dialog-flow som kunden ser på skærmen.

Samtidig tilbyder Danske Bank fremover kunderne at slå alle eventuelt eksisterende nøglefiler ihjel i forbindelse med fornyelse af kodeord.

Kan slå nøgler ihjel
- Vi går ind og skifter indholdet af nøglefilen ud. Det betyder, at ekstra nøgleudgaver af den samme nøgle bliver ubrugelig, siger Poul Otto Schousboe.

Udrulningen af bankgigantens forhøjede sikkerhed begynder 7. februar i år, og kommer efter at Forbruger-ombudsmanden kort før jul bad Danske Bank om at redegøre for login-sikkerheden hos Danske Bank og BG Bank.

Danmarks næststørste bank, konkurrenten Nordea, oplevede i sidste uge et digitalt røveri med et udbytte på otte millioner kroner i Sverige. Et angreb som sikkerhedsgiganten McAfee kalder "det største internetkup" til dato.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Dropbox Partner Forum 2018

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Premium
Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack
Interview: Der er rigtigt meget, der tyder på, at det er en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hak, vurderer sikkerhedsekspert Peter Kruse. Se hvorfor her.
Computerworld
Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer
Den seneste Windows 10 opdatering kunne i værste fald slette vigtige filer. Microsoft sætter tal på hvor mange der er berørt af den katastrofale fejl.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.