Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Kom nu med det sikkerhedsråd, Sander

ComputerViews: Et flertal udenom regeringen er parat til at etablere et super it-sikkerhedsråd. Udover at være et nederlag for regeringens it-sikkerhedspolitik, er det også en kæmpe mulighed. Så kom nu, Sander.

ComputerViews: Ironien fejler ikke noget.

Det er blot et år siden, regeringen nedlagde Rådet for IT-Sikkerhed og placerede arbejdet med it-sikkerhedsrådgivningen af rigets politikere og vælgere i Teknologirådet og IT- & Telestyrelsen.

I denne uge anbefalede en arbejdsgruppe under Teknologirådet, så i sin første større udredning på området, at regeringen opretter et nyt IT-sikkerhedsråd.

Den anbefaling greb oppositionen lynhurtigt, men vigtigere endnu kræver regeringens støtteparti, at der sker noget på området nu.

Dansk Folkepartis it-ordfører Jørn Dohrmann vil have strammet op og lavet ét super it-sikkerhedsråd.

Sammensætningen er mindre vigtig - bare det virker. Men så simpelt er det næppe.

Kompleksistet

Teknologirådets rapport ”IT-sikkerhed på tværs af grænser” kommer med løsningsforslag på seks forskellige emneområder, der blandt andet tæller sårbarhed i soft- og hardware, utilstrækkelig viden om it-sikkerhed og manglende koordineret, grænseoverskridende politiindsats og retsforfølgelse på it-kriminalitetsområdet.

Det er områder, der hver især åbner for en lang række komplicerede problemstillinger.

Læg dertil, at en stor del at it-sikkerhedsproblemerne er grænseoverskridende.

Men den allerstørste barriere for it-sikkerhedsarbejdet fremgik tydeligst ved fremlæggelsen af Teknologirådets rapport.

Politikerne og it-branchen taler simpelthen ikke samme sprog, så langt de fleste politikere fatter ikke et hammerslag af alle de mange ord, som branchen bruger, når der tales om it-sikkerhed.

Tal nu dansk

Tom Behnke og Elisabeth Arnold, der er retspolitiske ordfører for henholdsvis Det Konservative Folkeparti og Det Radikale Venstre gjorde det meget tydeligt, at branchen er nødt til at forklare sig og tale dansk, hvis folkets repræsentanter skal kunne forholde sig til og lovgive på området.

På den anden side er det ikke så mærkeligt, at branchen bruger mange ord for at dække sig ind på it-sikkerhedsområdet, så de kan tage alle eventualiteter i betragtning og undgå dyre sagsanlæg.

Beskeden om, at arbejdet med it-sikkerhed er en om’er, burde efter denne uge stå lysende klart for regeringen.

Og med den rigtige sammensætning og beføjelser, kan et super it-sikkkerhedsråd facilitere en egentlig it-sikkerhedsstrategi for Danmark, som tager fat om nældens rod og skaber en helt ny måde at gøre it-sikkerhedsarbejdet operationelt på i alle dele af samfundet.

[b]Kæmpe mulighed[\b]
En ny operationel tilgang til it-sikkerhed vil sammen med Danmarks globale førerposition i teknologianvendelse være den ideelle platform til at rykke it-sikkerhed længere op på forskellige internationale dagsordner og dermed gavne teknologianvendelsen både lokalt og globalt.

Et seriøst samarbejde om it-sikkerhed med alle interessenter på området, er nok den bedste måde videnskabsminister Helge Sander (V) kan gøre et stykke politisk arbejde for teknologianvendelsen i et land med så høj penetration af informationsteknologisk isenkram som Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere