Kapløbet om digital signatur 2.0 er i gang

Giganter som TDC, KMD, IBM og bankerne rører nu for alvor på sig i kampen om, hvem der skal levere næste generation af den digitale signatur. Mobilitet bliver en af de afgørende parametre for hvem der vinder million-ordren

Kapløbet om hvem, der skal administrere det offentliges digitale signatur efter TDCs kontrakt udløber i 2008, er skudt i gang.

TDC smider den digital signatur på USB-nøgle. Bankerne siger, at de vil gøre Net-ID mobil. Og IBM melder ud, at selskabet også vil levere en mobil digital signatur 2.0.

Bejlerne har travlt med at bevise, at de er bedst egnede.

Det står klart, at et af kravene i det udbudsmateriale som IT - og Telestyrelsen offentliggør allerede i april i år, bliver at signaturen skal være mobil.

TDC fører
TDC fører stort, når det gælder erfaring på det felt.

- Vi er da godt stillet, da vi har prøvet det før, siger produktudviklingschef Kim Høse Jensen fra TDC Erhverv om kravet til en mobil-løsning.

Men en spændende outsider har meldt sig på banen. Gigantiske IBM er nemlig tændt på at få en bid af kagen.

– Vi vil meget gerne være med i det her, og vi har erfaring fra projekter i andre lande, siger Søren Duus Østergaard, som er senior e-government advisor for IBM i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Til gengæld erkender KMD og bankerne, at de halter lidt efter på det område.

– Det er klart, at det giver TDC en fordel i forhold til udbudsrunden, at selskabet har erfaring med at gøre den digitale signatur mobil, siger afdelingsleder Rolf Sørensen fra KMD.

Han tilføjer i samme åndedræt, at KMD let kan købe sig til de samme erfaringer ude i byen.

Også bankerne forsøger at gøre sig attraktive inden næste udbudsrunde.

- Vi kigger da på, hvordan vi fremadrettet kan opnå mobilitet, siger Tina Füssel fra Finansrådet om fremtiden for Net-ID.

Banker tabte sidst
I sidste runde blev bankerne opfattet som storfavorit, men tabte på målstregen til TDC.

Derfor valgte bankerne at oprette deres egen signatur, Net-ID.

Og det har fået konsekvenser for TDC, idet en ikke tidligere offentliggjort rapport fra IT- og Telestyrelsen viser, at det træk fra bankerne faktisk bremsede TDCs signatur.

Rapporten viser, at virksomhederne i lige så høj grad troede på bankernes løsning, fordi de potentielt havde 2,8 millioner brugere fra dag et.

Derfor fravalgte virksomhederne den digitale signatur.

Ikke hvem som helst
Det er ikke hvem som helst, der går i købet på hinanden i dagens kapløb.

Når Danske Banks Peter Straarup, TDCs Jens Adler, IBMs Lars Mikkelgaard-Jensen eller KMD Lars Monrad-Gylling sætter sig samme mål.

Så er der dømt kamp til stregen.

Og det er ikke uden betydning, hvem der vinder opgaven.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har ved flere lejligheder sagt, at succes med den digitale signatur er forudsætningen for et fuldt ud digitaliseret Danmark i 2012.

Den digitale signatur opfattes altså som en af de afgørende nøgler til Danmark som førende it-nation.

Der kommer til at hvile et stort ansvar på de skuldre, der går sejrrigt ud af kapløbet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Apples Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben / Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy / Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma / Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben. Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy. Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma. Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner. Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter og så har HP udnævnt Edgemo til årets danske partner.

Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion
1 Spiltest: The Division 2 lever op til de høje forventninger
Er dit nye job inden for it-support? Find dit nye job her blandt 10 udvalgte annoncer fra it-jobbank
Svindel med din telefon: Her er de kriminelles nyeste metoder, som du skal holde øje med
Morgen-briefing: Mellem 200 og 600 millioner Facebook-passwords opbevaret uden kryptering / Vestager ikke kandidat til en kommende EU-toppost / Porsches el-bil på hemmeligt besøg i Købenavn fanget på foto
1 Vestager bekræfter: Er i spil til EU-topposter
2 Morgen-briefing: Englænderne skal finde porno-passet frem / Regeringen, KL og Danske Regioner etablerer digitaliseringspagt / Er din printer gammel og dyr? / Volvos nye nøgle sænker teenageknægtens fart


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Her er alt hvad du skal være opmærksom på ved den Microsoft cloud-baserede suite
Microsoft Office 365 fortsætter med at blive bedre og bedre og Office 365's kommercielle indtjening alene er steget med 38% i Q4 i 2018. Dette er måske ikke så overraskende, med styrken og fleksibiliteten in mente, men mange organisationer er stadig uvidende om begrænsningerne af Office 365, specielt når det gælder backup. I dette whitepaper kigger vi nærmere på, hvorfor Litigation Hold er en rigtig dårlig idé at bruge som backup.