Kapløbet om digital signatur 2.0 er i gang

Giganter som TDC, KMD, IBM og bankerne rører nu for alvor på sig i kampen om, hvem der skal levere næste generation af den digitale signatur. Mobilitet bliver en af de afgørende parametre for hvem der vinder million-ordren

Kapløbet om hvem, der skal administrere det offentliges digitale signatur efter TDCs kontrakt udløber i 2008, er skudt i gang.

TDC smider den digital signatur på USB-nøgle. Bankerne siger, at de vil gøre Net-ID mobil. Og IBM melder ud, at selskabet også vil levere en mobil digital signatur 2.0.

Bejlerne har travlt med at bevise, at de er bedst egnede.

Det står klart, at et af kravene i det udbudsmateriale som IT - og Telestyrelsen offentliggør allerede i april i år, bliver at signaturen skal være mobil.

TDC fører
TDC fører stort, når det gælder erfaring på det felt.

- Vi er da godt stillet, da vi har prøvet det før, siger produktudviklingschef Kim Høse Jensen fra TDC Erhverv om kravet til en mobil-løsning.

Men en spændende outsider har meldt sig på banen. Gigantiske IBM er nemlig tændt på at få en bid af kagen.

– Vi vil meget gerne være med i det her, og vi har erfaring fra projekter i andre lande, siger Søren Duus Østergaard, som er senior e-government advisor for IBM i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Til gengæld erkender KMD og bankerne, at de halter lidt efter på det område.

– Det er klart, at det giver TDC en fordel i forhold til udbudsrunden, at selskabet har erfaring med at gøre den digitale signatur mobil, siger afdelingsleder Rolf Sørensen fra KMD.

Han tilføjer i samme åndedræt, at KMD let kan købe sig til de samme erfaringer ude i byen.

Også bankerne forsøger at gøre sig attraktive inden næste udbudsrunde.

- Vi kigger da på, hvordan vi fremadrettet kan opnå mobilitet, siger Tina Füssel fra Finansrådet om fremtiden for Net-ID.

Banker tabte sidst
I sidste runde blev bankerne opfattet som storfavorit, men tabte på målstregen til TDC.

Derfor valgte bankerne at oprette deres egen signatur, Net-ID.

Og det har fået konsekvenser for TDC, idet en ikke tidligere offentliggjort rapport fra IT- og Telestyrelsen viser, at det træk fra bankerne faktisk bremsede TDCs signatur.

Rapporten viser, at virksomhederne i lige så høj grad troede på bankernes løsning, fordi de potentielt havde 2,8 millioner brugere fra dag et.

Derfor fravalgte virksomhederne den digitale signatur.

Ikke hvem som helst
Det er ikke hvem som helst, der går i købet på hinanden i dagens kapløb.

Når Danske Banks Peter Straarup, TDCs Jens Adler, IBMs Lars Mikkelgaard-Jensen eller KMD Lars Monrad-Gylling sætter sig samme mål.

Så er der dømt kamp til stregen.

Og det er ikke uden betydning, hvem der vinder opgaven.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har ved flere lejligheder sagt, at succes med den digitale signatur er forudsætningen for et fuldt ud digitaliseret Danmark i 2012.

Den digitale signatur opfattes altså som en af de afgørende nøgler til Danmark som førende it-nation.

Der kommer til at hvile et stort ansvar på de skuldre, der går sejrrigt ud af kapløbet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Millennials – Kommuniker med den nye generation
Mange virksomheder har en stor udfordring når det gælder Millennials. De er online hele tiden, har sociale medier som omdrejningspunktet i deres hverdag, og har meget høje forventninger til god service. De vægter værdier som tilgængelighed, hurtighed og kontinuitet meget højt, og det skal afspejle sig i den service I som virksomhed yder dem. Det er en del virksomheder slet ikke forberedte på. I dette whitepaper gennemgår vi, hvordan du skal gøre for at kommunikere med den nye generation.