Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Kirk Telecom får ny ejer

Horsens-virksomheden Kirk Telecom får ny ejer, efter at det amerikanske selskab SpectraLink er blevet opkøbt af Polycom for 1,3 milliarder kroner.

Det amerikanske selskab SpectraLink, der ejer Horsens-virksomheden Kirk Telecom, er blevet solgt til amerikanske Polycom. Dermed skifter Kirk Telecom ejer for anden gang inden for godt et år.

Polycom oplyser, at prisen for SpectraLink er omkring 1,3 milliarder kroner.

I december 2005 overtog det Nasdaq-noterede amerikanske selskab SpectraLink danske Kirk Telecom, der producerer kommunikationsløsninger med IP-telefoni som et af de største forretningsområder.

Kirk Telecom har omkring 180 ansatte.

Virksomheden havde i 2005 en omsætning på 223 millioner og et overskud efter skat på godt 19 millioner.

Det er dermed en veldreven virksomhed, som selskabet Polycom, der arbejder med videokonference-løsninger, nu erhverver sig.

Da SpectraLink købte Kirk Telecom i 2005, scorede den daværende direktør, Peter Skov, personligt 136 millioner kroner på, at Horsens-firmaet blev solgt.

Den samlede pris for Kirk Telecom var dengang 388 millioner.

Salget betød dog også, at Peter Skov stoppede som direktør og overlod posten til Ole Lysgård Madsen, der fortsat er administrerende direktør.

Læs mere om salget senere i dag på Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere