Kirk Telecom-direktør stopper efter salg

Ole Lysgård Madsen stopper som administrerende direktør i Kirk Telecom. Virksomheden skifter snart ejer, hvis det amerikanske selskab Polycom får held med at opkøbe SpectraLink, den nuværende ejer, for 1,3 milliarder kroner.

Kirk telecom skal have ny administrerende direktør, da Ole Lysgaard Madsen stopper i virksomheden.

Det sker, efter at det amerikanske selskab Polycom netop har annonceret, at det har til intention at opkøbe den hidtidige ejer, det amerikanske selskab SpectraLink.

Handlen forventes afsluttet i begyndelsen af april.

- Jeg forlader Kirk som en del af denne begivenhed, men der er intet dramatisk i det for mig, for vi er både gode venner rent forretningsmæssigt og personligt, siger Ole Lysgaard Madsen til Computerworld.

Han blev adminstrerende direktør, da den tidligere direktør, Peter Skov, stoppede i Kirk Telecom i december 2005 efter salget til SpectraLink.

Tid til at skifte

Ole Lysgaard Madsen forklarer, at han i forvejen havde planer om at prøve nye udfordringer, og at ejerskiftet derfor ikke er den eneste årsag til, at han forlader Kirk Telecom.

- Efter syv år i Kirk Telecom, er det et godt tidspunkt for mig at komme videre. En stor del af mit hjerte er hos Kirk Telecom, men jeg tror, at jeg i fremtiden vil foretrække en mere aktiv rolle i det spændende it-miljø i Århus, hvor der er med mange nye virksmheder.

Ole Lysgaard Madsen regner med at blive i direktørstolen frem til sommer.

Da Peter Skov forlod Kirk Telecom, scorede han samtidig 136 millioner kroner på salget til SpectraLink. Ole Lysgaard Madsen kommer dog ikke til at indløse en stor gevinst på aktieoptioner, oplyser han.

Der er endnu ikke fundet en afløser til stillingen som administrerende direktør i Kirk Telecom.

Ny ejer: en stor mulighed
Michael Seto, der er vice president for voice markets and business developement i Polycom, ser købet af Kirk Telecom som en del af en større handel.

- Hele opkøbet – inklusiv Kirk – er en fantastisk mulighed for Polycom på det hurtigt voksende marked for konvergerende telekommunikationsløsninger, der inkluderer voice, video og data. Det know-how og den markedsposition, vi får med Kirk Telecom, er meget vigtig for Polycom, forklarer Michael Seto.

Kirk Telecom havde i 2005 en omsætning på 223 millioner og et overskud efter skat på godt 19 millioner. Indtil vider er det planen, at Horsens-virksmoheden og de ansatte skal blive her i landet, oplyser Michael Seto.

- Vores plan er at fortsætte aktiviteterne i Horsens, for Kirk er en del af vores vækststrategi – det er ikke en del af en nedskæringsplan, siger Michael Seto.

Polycom oplyser, at prisen for SpectroLink er omrking 1,3 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere