40 procent af danskerne er it-analfabeter

40 procent af danskerne har ingen it-færdigheder eller kun meget svage it-kompetencer. Det viser en helt ny rapport, som Teknologisk Institut har lavet for IT- og Telestyrelsen.

Hver femte dansker benytter aldrig computere.

Og 18 procent af befolkningen har meget svage it-færdigheder.

Det viser en rapport fra IT- og Telestyrelsen, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Kvinder og folk, der arbejder i landbruget og byggebranchen er overrepræsenterede i den svage gruppe.

Milliarder at tjene
Det vil koste 38 milliarder at opkvalificere danskerne til et niveau, hvor alle vil kunne bruge it.

Men det vil hurtigt betale sig selv hjem igen.

Rapporten anslår, at gevinsten for offentlige og private virksomheder, hvis alle medarbejdere, brugere, kunder og samarbejdspartnere gjorde den bedst mulige brug af eksisterende it, vil være 79 milliarder kroner årligt.

Det svarer til fem procent af det danske bruttonationalprodukt.

Anbefalinger på stribe
Rapporten kommer med otte anbefalinger.

Teknologisk Institut anbefaler, at regeringen tager initiativ til, at der udformes en national handlingsplan for bedre it-færdigheder.

Samme budskab blev fornyligt lanceret af Computerwolds og Dansk IT's tænketank CIO Innovation Forum, der også pegede på behovet for en stærk indsats for at øge danskernes digitale kompetencer.

Rapporten fra Teknologisk Institut anbefaler ligeledes, at målet bliver, at to tredjedele af den voksne danske befolkning skal være it-superbrugere i 2012.

Alle danskeres it-færdigheder skal løftes, uanset alder og uanset hvilket færdighedsniveau den enkelte befinder sig på nu.

Dog skal der fokuseres særligt på de 35-60 årige, hvor man vil få mest ud af pengene, man bruger til at opkvalificere.

Endelig anbefales det, at der afsættes væsentlige offentlige midler til styrkede it-færdighederne, da de potentielle økonomiske gevinster for det danske samfund er store.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Dansk it-firma har kæmpe udfordring - skal ansætte 80 medarbejdere på et år: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"
Interview: Peakon skal i løbet af et år gå fra at være i underkanten af 100 medarbejdere til op imod 180 ansatte fordelt på tre forskellige kontinenter. Selskabet vil hyre "fra den øverste hylde" men er ikke lønførende og skal primært rekruttere fra en branche, der mangler arbejdskraft: "Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe udfordring, at skulle hyre så mange folk," siger direktør Kasper Hulthin.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.