40 procent af danskerne er it-analfabeter

40 procent af danskerne har ingen it-færdigheder eller kun meget svage it-kompetencer. Det viser en helt ny rapport, som Teknologisk Institut har lavet for IT- og Telestyrelsen.

Hver femte dansker benytter aldrig computere.

Og 18 procent af befolkningen har meget svage it-færdigheder.

Det viser en rapport fra IT- og Telestyrelsen, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Kvinder og folk, der arbejder i landbruget og byggebranchen er overrepræsenterede i den svage gruppe.

Milliarder at tjene
Det vil koste 38 milliarder at opkvalificere danskerne til et niveau, hvor alle vil kunne bruge it.

Men det vil hurtigt betale sig selv hjem igen.

Rapporten anslår, at gevinsten for offentlige og private virksomheder, hvis alle medarbejdere, brugere, kunder og samarbejdspartnere gjorde den bedst mulige brug af eksisterende it, vil være 79 milliarder kroner årligt.

Det svarer til fem procent af det danske bruttonationalprodukt.

Anbefalinger på stribe
Rapporten kommer med otte anbefalinger.

Teknologisk Institut anbefaler, at regeringen tager initiativ til, at der udformes en national handlingsplan for bedre it-færdigheder.

Samme budskab blev fornyligt lanceret af Computerwolds og Dansk IT's tænketank CIO Innovation Forum, der også pegede på behovet for en stærk indsats for at øge danskernes digitale kompetencer.

Rapporten fra Teknologisk Institut anbefaler ligeledes, at målet bliver, at to tredjedele af den voksne danske befolkning skal være it-superbrugere i 2012.

Alle danskeres it-færdigheder skal løftes, uanset alder og uanset hvilket færdighedsniveau den enkelte befinder sig på nu.

Dog skal der fokuseres særligt på de 35-60 årige, hvor man vil få mest ud af pengene, man bruger til at opkvalificere.

Endelig anbefales det, at der afsættes væsentlige offentlige midler til styrkede it-færdighederne, da de potentielle økonomiske gevinster for det danske samfund er store.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.