40 procent af danskerne er it-analfabeter

40 procent af danskerne har ingen it-færdigheder eller kun meget svage it-kompetencer. Det viser en helt ny rapport, som Teknologisk Institut har lavet for IT- og Telestyrelsen.

Hver femte dansker benytter aldrig computere.

Og 18 procent af befolkningen har meget svage it-færdigheder.

Det viser en rapport fra IT- og Telestyrelsen, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Kvinder og folk, der arbejder i landbruget og byggebranchen er overrepræsenterede i den svage gruppe.

Milliarder at tjene
Det vil koste 38 milliarder at opkvalificere danskerne til et niveau, hvor alle vil kunne bruge it.

Men det vil hurtigt betale sig selv hjem igen.

Rapporten anslår, at gevinsten for offentlige og private virksomheder, hvis alle medarbejdere, brugere, kunder og samarbejdspartnere gjorde den bedst mulige brug af eksisterende it, vil være 79 milliarder kroner årligt.

Det svarer til fem procent af det danske bruttonationalprodukt.

Anbefalinger på stribe
Rapporten kommer med otte anbefalinger.

Teknologisk Institut anbefaler, at regeringen tager initiativ til, at der udformes en national handlingsplan for bedre it-færdigheder.

Samme budskab blev fornyligt lanceret af Computerwolds og Dansk IT's tænketank CIO Innovation Forum, der også pegede på behovet for en stærk indsats for at øge danskernes digitale kompetencer.

Rapporten fra Teknologisk Institut anbefaler ligeledes, at målet bliver, at to tredjedele af den voksne danske befolkning skal være it-superbrugere i 2012.

Alle danskeres it-færdigheder skal løftes, uanset alder og uanset hvilket færdighedsniveau den enkelte befinder sig på nu.

Dog skal der fokuseres særligt på de 35-60 årige, hvor man vil få mest ud af pengene, man bruger til at opkvalificere.

Endelig anbefales det, at der afsættes væsentlige offentlige midler til styrkede it-færdighederne, da de potentielle økonomiske gevinster for det danske samfund er store.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Sådan kan moderne virksomheder bruge BI og Excel til bedre forecasting og styrket bundlinje

På dette event får du en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence) uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

07. november 2018 | Læs mere


Premium
Simcorps kerneprodukt skal transformeres til cloud as a service på fire år: "Vi skifter motorerne ud, mens vi flyver"
Oracle Open World, San Francisco: Simcorps kernesystem Simcorp Dimension skal transformeres til et cloudbaseret as a service concept på fire år, men selskabet har endnu ikke valgt en cloud-leverandør. Se selskabets muligheder her.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Stor undersøgelse: Mange SMB virksomheder er langt fra at realisere deres potentiale, i forhold til digital transformation
35% af de adspurgte medarbejdere fra små- og mellemstore virksomheder mener, at deres virksomhed vil falde bagud inden for fem år, hvis de ikke investerer i ny teknologi. En undersøgelse blandt 3.600 medarbejdere i 23 lande viser, at selvom medarbejderne er åbne for og interesserede i den digitale arbejdsplads, så mener mange ikke, at de er klædt godt nok på til at drage de fulde fordele af de nye værktøjer og muligheder. Download rapporten for at blive klogere på nogle af fordelene og processerne omkring den digitale arbejdsplads.