40 procent af danskerne er it-analfabeter

40 procent af danskerne har ingen it-færdigheder eller kun meget svage it-kompetencer. Det viser en helt ny rapport, som Teknologisk Institut har lavet for IT- og Telestyrelsen.

Hver femte dansker benytter aldrig computere.

Og 18 procent af befolkningen har meget svage it-færdigheder.

Det viser en rapport fra IT- og Telestyrelsen, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Kvinder og folk, der arbejder i landbruget og byggebranchen er overrepræsenterede i den svage gruppe.

Milliarder at tjene
Det vil koste 38 milliarder at opkvalificere danskerne til et niveau, hvor alle vil kunne bruge it.

Men det vil hurtigt betale sig selv hjem igen.

Rapporten anslår, at gevinsten for offentlige og private virksomheder, hvis alle medarbejdere, brugere, kunder og samarbejdspartnere gjorde den bedst mulige brug af eksisterende it, vil være 79 milliarder kroner årligt.

Det svarer til fem procent af det danske bruttonationalprodukt.

Anbefalinger på stribe
Rapporten kommer med otte anbefalinger.

Teknologisk Institut anbefaler, at regeringen tager initiativ til, at der udformes en national handlingsplan for bedre it-færdigheder.

Samme budskab blev fornyligt lanceret af Computerwolds og Dansk IT's tænketank CIO Innovation Forum, der også pegede på behovet for en stærk indsats for at øge danskernes digitale kompetencer.

Rapporten fra Teknologisk Institut anbefaler ligeledes, at målet bliver, at to tredjedele af den voksne danske befolkning skal være it-superbrugere i 2012.

Alle danskeres it-færdigheder skal løftes, uanset alder og uanset hvilket færdighedsniveau den enkelte befinder sig på nu.

Dog skal der fokuseres særligt på de 35-60 årige, hvor man vil få mest ud af pengene, man bruger til at opkvalificere.

Endelig anbefales det, at der afsættes væsentlige offentlige midler til styrkede it-færdighederne, da de potentielle økonomiske gevinster for det danske samfund er store.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Du slipper ikke … digitaliseringen rammer også dig og din virksomhed. Men gå ikke i panik, for de fundamentale færdigheder er (næsten) de samme som altid
Hvordan slipper industrivirksomheder i alle størrelser igennem det minefelt af markedskræfter, stadig mere krævende digitale kunder, konkurrencepres og digitale forventninger? Nøglen er at begynde med det fundamentale. Mennesker, smidige processer, digitalt lederskab og tilfredse kunder. Læs dette whitepaper fra Columbus med bidrag fra eksperter og få indsigt i relevant benchmarking. 24 sider på engelsk.