Dell-brugere forlanger Linux på bærbare

Det nye ledelseshold på Dell overvejer at give sine kunder mulighed for at købe pc'er med Linux OS i stedet for Windows. Det sker, efter at brugere stemte om ideen på virksomhedens blog.

Et forslag om at sælge Dell-computere med Linux OS i stedet for Windows er blevet fremført på en af virksomhedens blogs, der hedder Dell Idea Storm.

Administrerende direktør, Michael Dell, åbnede bloggen den 16. februar som en del af sit forsøg på vende virksomhedens økonomiske nedtur.

Michael Dell siger, at han håber, at bloggen kan bruges til at samle brugernes feedback og forbedre forbrugerservicen.

"Siden bloggen blev åbnet, har forskellige chefer i virksomheden holdt øje med den og været yderst opmærksomme på, hvilke ideer der vandt flest stemmer," siger Caroline Dietz, talskvinde for Dell.

"Dell-cheferne siger, at de har hørt budskabet helt tydeligt og vil have en udtalelse klar på bloggen i denne uge, der vil afsløre hvor virksomheden befinder sig i forhold til forslaget" siger Caroline Dietz. Hun advarer dog om, at der er kommet mange forskellige ideer på bloggen og at virksomheden også vurderer forslagene på andet end popularitet.

"Bare fordi en ide ligger nummer et, betyder det ikke at Dell vil realisere den, men det betyder at den ide får mest opmærksomhed" siger hun.

"Dell har måttet lave om på blog-reglerne for at gøre afstemningerne mere præcise, efter at hjemmesiden blev overfaldet af brugere i weekenden, som klikkede flere gange på deres favoritter" siger Caroline Dietz.

"Nu skal man være registreret for at stemme, og kan derved kun stemme en gang."

Uanset hvad vil Dell på et eller andet tidspunkt gå med til at sælge computere med Linux på, siger eksperter.

"Jeg tror, de venter på en mere fristende applikation fra Linux til privat brug. Når man tænker over, hvad man bruger sin laptop til, er det jo mest kontorarbejde, spil, musik og internetadgang. Når alle disse ting bliver samlet i en brugervenlig pakke fra Linux, virker det oplagt, at Dell anvender det." Siger Joe Clabby, direktør for Clabby Analytics.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere