VMware og Microsoft i åben krig om virtualisering

Virtualiserings-kæmpen VMware langer ud efter Microsoft, der har ændret licensbetingelser på virtualiserings-produkter. Det er konkurrence-forvridende, mener VMware.

VMware - verdens største selskab inden for virtualisering - kritiserer i skarpe vendinger Microsoft licens-betingelser på selskabets virtualiseringsprodukter.

VMware beskylder i et white paper i ret ligefremme vendinger Microsoft for at forsøge at blokere for konkurrence på virtualiserings-markedet.

Angrebet er det hidtil mest tydeligere tegn på de gnidninger, der er mellem de to selskaber.

I kødet på betingelser

VMware går med skrivelsen i kødet på de seneste ændringer, som Microsoft har foretaget til selskabets licensbetingelser på dets virtualiserings-maskiner, Windows XP, Vista og andre virtualiserings-specifikationer.

Med ændringerne bliver kundernes valg-muligheder ifølge VMware "begrænset" til at bestå af bestemte typer software.

Ifølge VMware - der for tiden har en markedsandel i omegnen af 80 procent - forsøger Microsoft at presse kunderne til at anvende selskabets egne virtualiserings-produkter ved at sammenkoble produkterne med Microsofts nøgleprodukter som Windows, Exchange og SQL Server.

Markedet vokser eksplosivt

Markedet for virtualiseringsprodukter har for alvor lagt fra land i den seneste tid. Eksempelvis rundede VMwares omsætning 1,3 milliarder kroner i sidste kvartal i 2006, hvilket er en fordobling i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Den markante udvikling på markedet har fået en række andre selskaber til rulle ind på markedet. De tæller foruden Microsoft blandt andet mindre selskaber som open source-baserede XenSource, Virtual Iron og SWSoft.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, har da også fornylig sagt, at Microsoft vil udfordre VMware på en "meget aggressiv" måde.

Microsoft har dog afvist, at selskabets licensbetingelser er blevet ændret for at udfordre VMware. Ifølge Microsoft har det mere handlet om at sikre, at kunderne kun får de produkter, som de har betalt for.

Trods de markante beskyldninger vil VMware ikke sagsøge Microsoft, hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere