Artikel top billede

Michael Mathiesen stopper som topchef i Cellpoint

Michael Mathiesen, der i 1990'erne var en succesfuld it-entreprenør med blandt andet investeringsselskabet 2M Invest, stopper som topchef for det børsnoterede svenske teknologi-selskab, Cellpoint Connect.

It-iværksætteren Michael Mathiesen stopper som topchef for det børsnoterede svenske teknologi-selskab, Cellpoint Connect, efter et skuffende regnskab præget af en beskeden omsætning, tab og frasalg.

I Mathiesens sted træder selskabets økonomichef, Katarina Henriksson, skriver Børsen.

Michael Mathiesen havde stor succes op gennem 1990'erne, hvor han var involveret i adskillige lukrative transaktioner og blev betragtet som noget af en ledestjerne i it-branchen.

Gevinst: 85 mio. kr.
Første gang Mathiesen gjorde sig bemærket i branchen var i 1990, da han solgte sin fem år gamle netværksvirksomhed Dataco med en gevinst på 85 millioner kroner.

Med de penge etablerede han scannervirksomheden Scanview og senere i 1992 den virksomhed, der skulle gøre ham til et dansk erhvervs-ikon, ventureselskabet 2M Invest.

Planen for 2M, der blev stiftet i samarbejde med Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Dansk Ingeniørforenings pensionskasse, var at hjælpe nye it-virksomheder på benene.

Efter blot fem år kunne 2M og Michael Mathiesen høste den første triumf med salget af softwarevirksomheden Beologic for 325 millioner kroner.

Triumftoget fløjter til afgang

I årene der fulgte havde Michael Mathiesen fortsat både held og talent i sprøjten. Han fik blandt andet virksomhederne CoCom og Ahead op at stå og solgte senere dem begge med store gevinster.

En af de største succeser var børsnoteringen af Simcorp i 1998. Den indbragte 350 millioner kroner og med den i sit CV var Michael Mathiesen for alvor slået igennem som en af de virkelig skrappe gulddrenge i dansk erhvervsliv.

Succes avler succes og i disse år kom tillidsposter og managementpriser til Michael Mathiesen i en lind strøm, og i 2000 trådte han til som formand i IT-brancheforeningen (i dag IT-Branchen).

Nedturen begynder

Da virkeligheden indhentede de mange dotcom-virksomheder omkring årtusindskiftet blev Mathiesen også berørt.

Til at begynde med ekspanderede han 2M's engagement i startup-virksomheder i et forsøg på at komme i spidsen for den konsolidering, han så ske i venturebranchen.

Flere ting gik galt. Markedet var langt fra gunstigt, og den svigtende investortillid til alt, hvad der havde med it eller dotcom at gøre, gik hårdt ud over de selskaber 2M havde i sin portefølje på det tidspunkt.

En massiv satsning på konsulenthuset Catenas, hvor 2M sad med knap 60 procent af aktierne og en investering på næsten 390 millioner kroner i klemme, endte med at blive en sten om halsen på selskabet.

Dråben på 150 mio.

Dråben blev den kapitaltilførsel på 150 millioner kroner fra en udenlandsk investor, der aldrig dukkede op i begyndelsen af 2002.

I juni samme år blev samtlige 2M's medarbejdere fyret, og måneden efter gik virksomheden konkurs.

I februar 2003 blev Mathiesen administrerende direktør for den svenske it-virksomhed CellPoint, og det er den post, han nu trækker sig fra for i stedet at hellige sig bestyrelsesarbejde i virksomheden.

Fremover skal Mathiesen ifølge Børsen hellige sig de strategiske og internationale opgaver som formand for bestyrelsen i det kriseramte teknologiselskab, der gang på gang har måttet se det forventede økonomiske gennembrud udskudt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere