RSS

GDPR

Mere om GDPR

Klumme: Hvor længe opbevarer I mon en medarbejders e-mails, efter vedkommende er fratrådt? Det er en god ide at udarbejde en nedskrevet mailpolitik.
28. marts 2018 kl. 13.05 | (6) | læs »



Forskere på Glostrup Hospital har brugt Google-kalender til at opbevare personoplysninger om patienter. I strid med persondataloven.
22. marts 2018 kl. 11.59 | læs »



Hos transportvirksomheden SCT har man ligesom mange andre virksomheder kæmpet det seneste års tid for at blive klar til at efterleve den nye persondataforordning. Virksomheden er næsten klar og deler her ud af sine råd og erfaringer.
22. marts 2018 kl. 09.20 | læs »



Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
21. marts 2018 kl. 10.49 | (1) | læs »



Premium
Danmarks største kommune er fuld i gang med slutspurten mod GDPR-compliance. Og det har været lidt af en øvelse i en enorm organisation, der konstant behandler personoplysninger om hundredetusinder af mennesker.
21. marts 2018 kl. 09.00 | læs »



Statens Serum Institut førte sidste gang kontrol med sine databehandler-aftaler i 2015. Men snart kommer der nye boller på suppen, bedyrer instituttet i en redegørelse.
20. marts 2018 kl. 08.24 | (2) | læs »



Premium
It-chefen på erhvervsskolen EUC Lillebælt er godt træt af at snakke med sælgere af GDPR-værktøjer, som lover guld og grønne skove. Ingen af dem har haft held med at sælge noget, og skolen, som håndterer data om cirka 20.000 personer, er næsten i mål med at overholde den nye EU persondataforordning. Awareness-træning og Microsoft Visio er en del af værktøjskassen.
19. marts 2018 kl. 12.04 | læs »



Antallet af tilsyn gennemført af Datatilsynet rasler ned. Tilsynet gennemførte i 2017 blot halvt så mange tilsyn som i 2015. Datatilsynet peger på EU's persondataforordning som årsagen.
16. marts 2018 kl. 10.47 | læs »



Overblik: Alle organisationer bør nu være i gang med slutspurten frem mod 25. maj, hvor EU-persondataforordningen træder i kraft. Få gode råd og inspiration til, hvordan du kommer (nogenlunder) sikkert i mål.
13. marts 2018 kl. 11.58 | læs »




Kommende events
Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

03. maj 2018 | Læs mere





Premium
Peakon-stifter går all-in og flytter til New York: ”Der er ingen grund til at tage foden af speederen”
Det danske it-selskab Peakon vil overtage verdensherredømmet. Næste stop er et kontor i New York, der åbner til sommer. "Vi forventer, at USA skal være det største marked for Peakon inden for to til tre år. Hvis USA ultimativt set skal være en succes, skal det være vores største marked," lyder målsætningen.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Digitalisering i verdensklasse: Lær af finanssektorens erfaringer og nye syn på infrastruktur
Digitaliseringen buldrer afsted i erhvervslivet, men få brancher er så langt fremme som finanssektoren i bestræbelserne på digital transformation. Det har resulteret i en masse erfaringer om blandt andet hybrid infrastruktur, som andre kan drage nytte af. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.