Artikel top billede

3D-visualisering af havnemiljø. Fra arkitektfirmaet Cadwalk.

Nyt netværk vil fremme brugen af 3D-værktøjer

3Dnet.dk er et nyt netværk for virksomheder, der gerne vil udnytte 3D-værktøjer bedre. Målet er at gøre små- og mellemstore virksomheder mere effektive.

Små og mellemstore virksomheder udnytter ikke 3D-visualisering i tilstrækkelig grad.

Det mener Morten Lervig, der er afdelingsleder i Center for Avanceret Visualisering og Interaktion (CAVI) på Århus Universitet. Han er en af hovedmændene bag 3Dnet.dk, der er et nyt netværk, der skal føre viden om 3D-visualisering ud til de mindre virksomheder.

Hos større virksomheder er det udbredt, at produkterne bliver finansieret og solgt, allerede inden de eksisterer som et fysisk produkt. Det kan virksomhederne, fordi de med 3D-værktøjer kan lave en præcis visualisering af produktet.

Også andre steder kan 3D-visualisering give store fordele. For eksempel er det muligt for et firma, der sælger reservedele, at vise en bestemt skrues placering på en 3D-model af produktet – i stedet for at kunderne skal lede efter skruen blandt alle produktnumrene.

Men de små og mellemstore virksomheder er ikke gode nok til at udnytte mulighederne.

Store virksomheder hjælper små

"Det er typisk leverandørerne af software, der snakker om det her område i dag. Det er ikke nødvendigvis dem, der kan bidrage med den bedste information, hvis en virksomhed skal vælge nyt software eller bruge det på en ny måde," siger Morten Lervig, der dog ikke mener det som et angreb på leverandørerne.

Flere af leverandørerne er nemlig gået ind i netværket og hjælper med erfaringer og input. Også større virksomheder som Grundfos og LEGO vil fortælle om deres erfaringer, selvom de ikke umiddelbart får noget igen.

"Jeg tror, de er med for at få nogle ideer. Det kan måske være frugtbart, at de møder nogle, der kommer fra et andet udgangspunkt," mener Morten Lervig.

Morten Lervig er dog klar over, at netværket har en stor udfordring.

For det første mener mange mindre virksomheder ikke, at de har tid til at deltage i netværk på grund af højkonjunkturen. For det andet kan man være bange for, at det er de allerede interesserede, der opsøger netværket, forklarer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere