Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Computerworlds udsendte (tv) overraskes over Fraunhofer Instituttets genkendelse af ansigtsudtryk. Det er Computerworlds udsendte til venstre med armene i vejret.

Videoovervågning forstår ansigtsudtryk

Cebit 2007: Intelligente videosystemer, der tolker ansigtsudtryk. Automatisk identificering af sikkerhedstrusler er blot nogle af overvågningssystemerne, der kan ses på Cebit-messen i Hannover. Computerworlds udsendte overraskes af mulighederne.

Cebit 2007: Fraunhofer Instituttet viser på Cebit-messens Future-parc et videosystem, der automatisk bestemmer en persons sindsstemning. Er personen glad, vred, trist eller overrasket?

Samtidig vurderer systemet, om personen er en mand eller kvinde.

Det hele foregår i realtid og med en overraskende stor præcision.

Systemet er et resultat af Fraunhofer Instituttets forskningsarbejde inden for Digital Signal Processing (DSP), der som navnet antyder, drejer sig om at behandle digitale signaler, hvilket eksempelvis kan være lyd, billeder og video.

Fraunhofer Instituttet er ikke det eneste, der interesserer sig for DSP.

Max Planck Instituttet præsenter også et system, der kan opbygge et tre-dimensionelt billede af et ansigt ud fra et almindeligt to-dimensionelt fotografi.

Opbygges efter scanning

Det tre-dimensionelle billede opbygges på baggrund af en række 3D-scanninger af ansigter.

Ud fra 3D-scanningerne identificeres en række typiske fysiognomiske træk, der indbygges i en model.

Modellen anvendes til at tilføje ansigtstræk til det to-dimensionelle billede, som ikke kan ses, men som med en vis sandsynlighed svarer til personens ansigt.

Det konstruerede 3-dimensionelle billede kan så viderebehandles og forudsige, hvordan ansigtet vil ældes i tiden fremover.

Der er tale om ren forskning i begge tilfælde, men repræsentanter for institutterne nævner, at overvågningssystemer og efterforskningssystemer er oplagte kandidater til at tage teknologien i anvendelse.

Også IBM er på banen med en kommerciel anvendelse af intelligent videoovervågning.

Smart Surveillance System er navnet på IBM's system, der anvendes i pilotprojekter i Tyskland og USA.

Smart Surveillance System bestemmer automatisk størrelsen, farven, typen og hastigheden af de forskellige objekter (mennesker, biler, kufferter og lignende), der optages på videokameraerne.

Et system kan bestå af flere hundrede videokameraer, og det er muligt at lave realtidssøgninger på alle videokameraerne.

Eksempelvis kan man indtaste et søgekriterie "rød bil" og output fra videokameraer, der har rettet linsen mod en rød bil, vil blive vist på en skærm.

Indbygget i systemet er automatisk identificering af sikkerhedstrusler.

Hold særlig øje med kufferter

Eksempelvis kan systemet konfigureres til at reagere på folk, der efterlader en kuffert, rygsæk eller lignende.

Dan Pelletier, projektleder for Smart Surveillance System, oplyser, at systemet løbende kan tilrettes til at reagere på forskellige mønstre, der indikerer mistænkelig opførsel eller kriminalitet.

Hvis en bil eksempelvis parkeres på en parkeringsplads af en person og en anden person efterfølgende kører den væk, kan der være tale om en biltyv.

IBM forventer, at systemet bliver kommercielt tilgængeligt om nogle få måneder.

Danske supermarkedskæder skal ifølge IBM være interesseret i systemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere