Citizendium klar til at gå i kødet på Wikipedia

Grundlæggerne af Wikipedia er klar med en ny og forbedret udgave, der hedder Citizendium og som tilbyder øget troværdighed og har ansat en virtuel politibetjent.

Computerworld News Service: Citizendium er et online-leksikon, der bliver åbnet for offentligheden tirsdag og som er grundlagt af Wikipedias grundlæggere.

Projektet, der blev sat i gang i november, sigter efter at forbedre Wikipedia-modellen - blandt andet ved at forlange, at bidragsydere skal bruge deres rigtige navne, lyder det fra organisationen.

Siden november har 180 ekspert-redaktører og 800 forfattere sluttet sig til projektet og de arbejder på cirka 1.000 artikler.

"Vores pilot-projekts succes viser, at der er håb for, at vi kan rette op på den type misbrug, som folk dæmoniserer web 2.0 med,” siger Larry Sanger, chefredaktør for Citizendium og med-stifter af Wikipedia.

Både indhold og pålidelighed

Han mener, at man på Citizendium ikke behøver at vælge mellem indhold og pålidelighed.

"Vi har vist, at vi kan skabe et åbent og pålideligt indhold. Vi kan faktisk være åbne over for alle mulige forskellige deltagere og stadig sikre en høj standard af indholdet og den kollektive opførsel,” siger han.

Wikipedia befandt sig i skudlinjen tidligere på måneden, da en populær bidragsyder, der gav sig ud for at være professor, blev afsløret og det viste sig at han var universitetsstuderende.

I sidste uge sagde to ansatte på Wikipedia op uden at fortælle hvorfor.

I Citizendium kan forfattere påbegynde nye artikler og rette eller tilføje ting i eksisterende artikler.

Derudover kan redaktørerne træffe beslutninger om, hvordan noget skal lyde eller se ud og kan desuden godkendte bestemte versioner af artiklerne, så de kan optjene en slags ”godkendt” –stempel.

Citizendium har desuden ansat nogle "politibetjente", der skal få siden til at køre så gnidningsløst som muligt ved at gøre brugerne opmærksomme på deres eventuelle fejl og forklare dem, hvad der er forkert.

Betjentene træffer beslutninger om adfærd, ikke om indhold, siger organisationen.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere