Berlingske truer enmandsfirma i domænestrid

Enmandsfirmaet Datahjælp er blevet truet med en retssag, hvis det ikke overdrager domænet findalt.com til Det Berlingske Officin. Truslen kommer, selv om Datahjælp registrerede sit domæne fire år tidligere end Det Berlingske Officins findalt.dk.

Det Berlingske Officin har skruet bissen på over for enkeltmandsfirmaet Datahjælp, der er blevet truet med en retssag, hvis Datahjælp ikke opgiver varemærket og domænenavnet findalt.com.

Datahjælp registrerede domænenavnet findalt.com 27. marts 2001, mens Det Berlingske Officin registrerede findalt.dk 10. februar 2005.

På trods af det fire-årige efterslæb, mener mediehuset dog, at det har ret til varemærket findalt – og dermed begge domæner.

Betydelige omkostninger

Det lille firma fra Skanderborg, der ejes af René Mogensen, modtog således den 22. marts - uden foregående varsel - et brev fra Det Berlingske Officins advokatfirma Hjejle Gersted Mogensen, hvor der blandt andet står:

"Såfremt den nuværende erhvervsmæssige aktivitet på hjemmesiden findalt.com ikke er bragt til ophør inden 10 dage, forbeholder mine klienter ethvert retsskridt, hvilket vil påføre Dem betydelige omkostninger."

René Mogensen var lettere chokeret efter at have læst brevet to gange.

Han kalder fremgangsmåden "usmagelig."

"Det virker som om de store vil tryne de små med alle midler. Men det er jo ikke første gang, at man ser store firmaer prøver at sikre sig et varemærke og derigennem tiltuske sig retten til et domæne," siger han.

Datahjælp tilbudt at sælge domænet

René Mogensen ringede derefter til advokatkontoret for at høre, hvorfor det havde skrevet til ham.

Her fik han at vide, at truslen skulle tages seriøst. Og blev samtidigt adspurgt, om han var interesseret i at sælge findalt.com.

"Berlingske har ikke tidligere forsøgt at købe domænet, så spørgsmålet kom lidt bag på mig. Jeg har dog tidligere fået en del tilbud, som måske i virkeligheden har været forespørgsler fra Det Berlingske Officin. Men vi kan jo bare sætte os ned og tale om en pris," lyder det fra René Mogensen.

Han tager dog samtidigt truslen om en retssag meget seriøst.

"Men jeg kan jo blive tvunget til at opgive sagen og trække det korteste strå, hvis det hele bliver trukket i langdrag. Berlingske har jo mange flere midler til at føre den slags sager, end jeg har. Det er træls, at der er blevet en sag ud af dette her," fortæller René Mogensen.

Selvom tidsfristen på 10 dage er udløbet, har Datahjælp dog ikke hørt noget fra Det Berlingske Officin endnu.

Domænet bliver brugt til erhverv

René Morgensen forklarer, at findalt.com blev købt for at kunne tjene penge på det. Og ikke umiddelbart for at sælge igen.

Domænet er tidligere blevet til en søgemaskine til forskellige by-portaler. Og nu fungerer det som en holdeplads for en affiliates-aftale for salg af dvd-film.

"Jeg driver forretning på domænet. Også selv om Berlingske prøver at hævde det modsatte," siger René Mogensen.

Det Berlingske Officins findalt.dk er en søgemaskine til at 'få overblik over alle produkter, som sælges online i Danmark", som det hedder på hjemmesiden.

Berlingske venter på svar

Markedsdirektør Carsten Rysgaard fra Berlingske Digital forstår ikke det ståhej, som brevet fra Berlingskes advokat har forårsaget.

"Det var egentlig mest en opfordring til, at han skulle kontakte os. Og vi venter stadig på svar fra Datahjælp," siger han.

Carsten Rysgaard forklarer, at det der generer ham allermest er, at findalt.com ændrede karakter, da findalt.dk gik i luften.

"Vi vil ikke associeres med et sted, hvor man kan finde erotisk materiale. Det vil skade vores varemærke," forklarer han.

Svært at købe domænet

Carsten Rysgaard fortæller, at Berlingske tidligere har haft stråmænd til at købe findalt.com

"Vi ville ikke gå ud og sige, at vi kom fra Det Berlingske Officin. Så ville priserne jo bare blive skruet i vejret med det samme. Derfor har vi nu forsøgt at få ham i tale via vores brev," siger han.

Han påpeger, at Berlingske Digital tidligere også har ringet til René Mogensen for at få gang i en dialog - en ting, som René Mogensen fortæller, at han intet kender till.

Ifølge Carsten Rysgaard er Berlingske Digital dog stadig interesseret i at købe domænet findalt.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere