Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Fuldstændig outsourcing af offentlig it-drift på vej

Ny SKI-aftale sikrer det offentlige muligheden for fuldstændig outsourcing af it-basisdriften. Målet er at kunne tilbyde outsourcing af det offentliges vedligeholdelse og support inden for næste år.

Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) har forhandlet en ny rammeaftale på plads.

Aftalen "It-drift – distribueret miljø" vil betyde, at det offentlige kan outsource sin interne it-drift til de seks udvalgte leverandører, der tæller IBM, CSC, KMD, Siemens, Fujitsu Services og Topnordic, med henblik på servere, remote backup, service desk og netværk hos kunderne.

Dermed giver SKI det offentlige mulighed for at outsource hele dets hardwarebaserede basisdrift, når man sammenholder den nye rammeaftale med den allerede indgåede rammeaftale for midrange og mainframe.

"Dette er vores næstsidste skridt mod at kunne tilbyde vores kunder en hel palet af outsourcingsmuligheder, der kan lette driften i det daglige arbejde," forklarer direktør Niels Frederiksen fra SKI.

Aftalen er blandt andet skruet sådan sammen, at leverandørerne benytter et standardiseret koncept, der går på tværs af leverandørerne. Dermed er kunderne fremtidssikret, hvis de hopper fra den ene leverandør til den anden.

"Det er noget som vores leverandører i højere grad benytter sig af. Også til kunder i den private sektor," fortæller Niels Frederiksen.

Den netop indgåede rammeaftale løber fra 1. maj i år og frem til 1. maj 2009, hvor der er mulighed for forlængelse to gange et år.

Gennemskuelighed et vigtigt parameters
Han fremhæver også gennemskuelighed for de offentlige kunder som en hovedfaktor for den nye rammeaftale.

"SKI har med denne rammeaftale skabt et it-drift rammekompleks, som gør det nemt for kunderne at sammenligne priser og ydelser fra forskellige leverandører. Og for eksempel fremgår det af rammeaftalen, hvordan en eksisterende kontrakt overdrages fra leverandør til leverandør og tillige hvordan kunden træder ud af aftalen igen," han.

Outsourcing af hele it-driften er målet

Der vil ifølge SKI snart være muligt at outsource hele it-driften.

"Outsourcing af driften af softwaresystemer er den sidste brik, der snart falder på plads. Det vil betyde af det offentlige kan outsource vedligeholdelse og eksempelvis support i form af hotlines," fortæller Niels Frederiksen.

Han regner med, at denne mulighed foreligger inden for et års tid.

It-brancheforening støtter det offentlige

Foreningen IT-Brancheforeningen hilser rammeaftalen og hele idéen med at tilbyde fuldstændig outsourcing velkommen.

"Det offentlige skal støttes, og der er meget store rationaliseringsgevinster at hente i disse rammeaftaler. Men man skal jo heller ikke glemme, at det offentlige aftager næsten halvdelen af it-varer og ydelser, så outsourcing er både ordrer til branchen og besparelser til det offentlige," siger administrerende direktør for IT-Brancheforeningen.

Han har tidligere været ude med riven efter Finansministeriet, da det indgik forpligtende it-aftaler for staten igennem SKI.

Aftalerne gik ud på, at få leverandører skulle sikre staten store besparelser på kontormaskiner og computere.

"Disse tilbud er dog af en helt anden type. Ingen er forpligtet til noget som helst, og rart at vide ingen bliver presset til at købe ind hos en bestemt leverandør. På den måde består konkurrencen til alles bedste," forklarer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere