RFID sendes på operationsbordet

RFID testes nu på tyske operationsstuer. Forsøgene skal sikre optimal anvendelse af personaleressourcer samt minimere spild og forglemmelser af materialer i forbindelse med operationer.

Siemens har netop igangsat et forsøg sammen med universitetshospitalet i München om anvendelse af RFID-teknologi (radio-frequency identification) til identifikation af materialer og personale ved operationer.

I testforsøget bliver eksempelvis svampe og gaze-bind udstyret med en lille RFID-chip, som sender et signal til en stationær læser.

Materialerne bliver således skannet, identificeret og dokumenteret ved hjælp af chips og en skanner på selve operationsstuen.

Dermed bliver eksempelvis skalpeller, sakse og gaze kontrolleret og sporet på vejen fra lager til bortskaffelse og kan dermed ikke blive væk eller havne det forkerte sted.

I dag foregår denne proces ved manuel optælling før og efter operationer.

Lægen skal også skannes

Personale, der træder ind på operationsstuen, skal også skannes via et personalekort med en indbygget RFID-chip.

Kortet indeholder ikke personlige data, men kun informationer, der er relevante for personalefunktionen, eksempelvis en kirurg.

Når operationen er slut, indleverer personalet kortene.

Alle data, herunder operationens varighed, forløb og materialeforbrug, bliver nu automatisk registreret på en monitor i operationsstuen, så hospitalsledelsen kan sikre, at alle ressourcer bliver udnyttet bedst muligt.

Forsøgene med RFID til hospitaler er netop iværksat sammen med universitetshospitalet i München og forventes afsluttet i løbet af efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere