Forskningsnettet femdobler hastighed

Det danske forskningsnetværk femdobler hastigheden til 10 gigabit og åbner op for dedikerede fiberlinjer. Det bringer det danske forskningsnet op blandt verdens bedste.

Danmark skal kunne modtage store datamængder fra atomforsøg i Schweiz, og vi skal kunne fjernstyre stjernekikkerter på den anden side af jorden.

Det bliver muligt efter den opgradering af Forskningsnettet, som Videnskabsministeriet netop har bevilget 40 millioner kroner til.

De fleste lande fra den lidt rigere del af verden har et separat forskningsnet, der sikrer højere hastigheder og mere sikre forbindelser mellem forskningsinstitutionerne end internettet tilbyder. Disse forskningsnet er bundet sammen i internationale netværk.

Højere hastighed og flere kanaler

Danmark har indtil nu kun tilbudt to-gigabit forbindelser, hvor førende lande som Holland, Sverige og dele af USA har haft 10-gigabit forbindelser samt mulighed for flere dedikerede forbindelser. Her udnytter man, at fiberkabler kan bære flere datastrømme ad gangen.

Med de 40 millioner kroner når Danmark op på samme standard.

"Man kan sige, at vi får mange kanaler, hvor en af kanalerne bliver den generelle opgradering til 10 gigabit," siger Martin Bech fra Uni-C, der er medlem af Forskningsnettets styregruppe.

I de dedikerede forbindelser kan man opnå højere hastigheder, men lige så vigtigt er det, at der er en større sikkerhed for, at datapakkerne ankommer i den rigtige rækkefølge, hvilket kan være et problem i andre typer net.

Der går dog lidt tid, inden Danmark kan prale af at være blandt verdens bedste. Først skal fiberforbindelserne i udbud her til sommer og først derefter skal infrastrukturen bygges op.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere