Forskningsnettet femdobler hastighed

Det danske forskningsnetværk femdobler hastigheden til 10 gigabit og åbner op for dedikerede fiberlinjer. Det bringer det danske forskningsnet op blandt verdens bedste.

Danmark skal kunne modtage store datamængder fra atomforsøg i Schweiz, og vi skal kunne fjernstyre stjernekikkerter på den anden side af jorden.

Det bliver muligt efter den opgradering af Forskningsnettet, som Videnskabsministeriet netop har bevilget 40 millioner kroner til.

De fleste lande fra den lidt rigere del af verden har et separat forskningsnet, der sikrer højere hastigheder og mere sikre forbindelser mellem forskningsinstitutionerne end internettet tilbyder. Disse forskningsnet er bundet sammen i internationale netværk.

Højere hastighed og flere kanaler

Danmark har indtil nu kun tilbudt to-gigabit forbindelser, hvor førende lande som Holland, Sverige og dele af USA har haft 10-gigabit forbindelser samt mulighed for flere dedikerede forbindelser. Her udnytter man, at fiberkabler kan bære flere datastrømme ad gangen.

Med de 40 millioner kroner når Danmark op på samme standard.

"Man kan sige, at vi får mange kanaler, hvor en af kanalerne bliver den generelle opgradering til 10 gigabit," siger Martin Bech fra Uni-C, der er medlem af Forskningsnettets styregruppe.

I de dedikerede forbindelser kan man opnå højere hastigheder, men lige så vigtigt er det, at der er en større sikkerhed for, at datapakkerne ankommer i den rigtige rækkefølge, hvilket kan være et problem i andre typer net.

Der går dog lidt tid, inden Danmark kan prale af at være blandt verdens bedste. Først skal fiberforbindelserne i udbud her til sommer og først derefter skal infrastrukturen bygges op.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere