Artikel top billede

Dansk kartel-sagsøger nægtet taletid hos IBM i USA

Et forsøg på at hive topcheferne fra IBM ind i sagen om de danske jobkarteller kiksede for sikkerhedskonsulent Claus Bobjerg Juul fra IBM Denmark, der ellers var fløjet til USA for at stille kritiske spørgsmål til blandt andre Sam Palmisano.

De omstridte jobkarteller, hvor arbejdsgivere aftaler ikke at ansætte hinandens medarbejdere, havner nu på bordet hos topledelsen for den amerikanske it-gigant IBM.

Det er den 33-årige danske IBM-medarbejder Claus Bobjerg Juul, der i mandags rejste til USA med sagen under armen for at forsøge at stille en række kritiske spørgsmål til den internationale ledelse ved selskabets generalforsamling i USA, der fandt sted tirsdag.

"Jeg ville spørge om jobkarteller, der binder medarbejdere, harmonerer med det kodeks om tillid mellem medarbejdere og ledelse, som er gældende hos IBM", siger Claus Bobjerg Juul.

Men Claus Bobjerg Juul var ikke blandt de fire personer, der fik lov at stille spørgsmål.

Da han fik mikrofonen stoppede generalforsamlingen.

Aktionær

Claus Bobjerg Juul fik adgang til generalforsamlingen, da han ejer for cirka 7.000 kroner aktier i selskabet.

Herhjemme kræver Claus Bobjerg Juul 180.000 kroner i erstatning fra IBM Denmark, fordi han ikke var orienteret om de jobkartel-aftaler, som IBM havde indgået.

Retssagen forventes først afgjort om et års tid.

Tavse topchefer

I første omgang lykkes det altså ikke Claus Bobjerg Juul at få en reaktion på de kritiske spørgsmål fra toplederne hos IBM i USA.

Der er tale om af nogle af de mest magtfulde folk på den globale it-scene med den respekterede administrerende direktør, Sam Palmisano, i spidsen.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra den amerikanske IBM-ledelse om sagen.

IBM Danmark oplyser i en kortfattet mail til Computerworld, at der "ifølge vore kilder ikke blev rejst noget spørgsmål om non-solicationsaftaler på IBMs årsmøde d. 24. april i Knoxville, Tennessee. Herudover har vi ingen kommentarer."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere